Alon Day pakt eerste van het seizoen, P3 voor Goossens

De Israëliër Alon Day heeft deze namiddag in de #24 PK Carsport Chevrolet Camaro op overtuigende wijze zijn eerste overwinning van het seizoen bij de EuroNASCAR Pro geboekt.

Niet alleen de eerste van het seizoen, maar tevens ook zijn zesde van twaalf races op Circuit Zolder en tevens ook zijn 21ste in totaal.

Het was thans Day’s teamgenoot Stienes Longin die van op de pole van start ging en Day aanvankelijk nog achter zich kon houden, maar de #11 begon problemen te krijgen met de rempomp die naarmate de race vorderde erger werden.

“Uiteindelijk ging de pedaal helemaal tot beneden en kreeg ik de wagen amper gestopt. Ik moest drie tot vier keer pompen vooraleer ik over enige remmen kon beschikken,” aldus Stienes die uiteindelijk vrede moest nemen met een vierde plaats.

Door die problemen verscheen na Day ook Ercoli in de spiegels van Longin en even later passeerde ook Marc Goossens die zo zijn tweede podium van het weekend behaalde.

Stienes, die vierde werd, kon nog net Loris Hezemans afhouden.

Jacques Villeneuve, die in het begin van de wedstrijd nog aardig meestreed voor een plaats in de top 5 moest zijn bolide als eerste aan de kant zetten.

Na Vallelunga en Zolder staat Alon Day met 142 punten op P1 in de algemene rangschikking. Stienes Longin prijkt op de vijfde plaats (119 ptn). Marc Goossens volgt op plaats zeven met 114 punten.

Midden november trekt het NWES naar het Tsjechische Most.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws