Bernd Casier: “Onverwacht resultaat!”

Bernd Casier en co-piloot Pieter Vyncke waren dit weekend één van de outsiders aan de start van de Aarova Rally in Oudenaarde. Na de aankoop van een nagelnieuwe Ford Fiësta R5 MKII, was het dit weekend de bedoeling om de wagen te leren kennen en op ritme te komen ter voorbereiding op de Renties Ypres Rally.

Maar de test afgelopen vrijdag verliep alles behalve vlot. Bernd vertelt:” Vorige week dinsdag had ik een eerste test met de wagen, maar ik voelde meteen aan dat de wagen veel te hard liep. Na lang zoeken hebben we dit probleem kunnen oplossen. Op vrijdag stond er een nieuwe test gepland. Maar ik mistte een remzone waardoor ik op een verhoogde berm gereden ben en de schade onvermijdelijk was. Onze mecaniciens hebben dag en nacht gewerkt om de auto klaar te krijgen. Met succes!”

De regenbuien tijdens de wedstrijd waren voor Casier geen obstakel. Op de weg waren de omstandigheden daarentegen niet altijd even gemakkelijk. Uiteindelijk reden Bernd Casier en Pieter Vyncke een perfecte wedstrijd, met enkele uitschieters zoals een tweede tijd op KP Bruwaan 2. Met een vijfde plaats in de hand ging men de laatste ronde in. Door een fout van Kris Princen kon het duo zich plaatsen op een vierde plaats. “Totaal onverwacht!” zegt Bernd, die eigenlijk geen podiumplaats voor ogen had dit weekend.

Al liep het tijdens de laatste proef ook bijna fout. “Ik ging op de laatste proef nog even van de baan. We vlogen gelukkig over een slootje en in een veld waar de modder niet te diep was.” vertelt Bernd Casier. “We zijn natuurlijk zeer blij met het resultaat! Het vertrouwen die we dit weekend opgebouwd hebben, nemen we mee naar de South Belgian Rally binnen twee weken. Graag wil ik ook onze mecaniciens nog eens bedanken voor de lange uren werk om toch aan de start te kunnen staan dit weekend en voor de service tijdens de wedstrijd. Daarna wil ik ook onze sponsors bedanken voor het vertrouwen.”

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws