Vroegtijdige opgave voor Christophe Panis na dubbele lekke band

Twee jaar inactiviteit, een nieuwe wagen ontdekken en amper ervaring in de regen… De nieuwe Aarova Rally bleek een serieuze uitdaging te worden voor Christophe Panis, die met de nieuwe Renault Clio van Philcars van start ging in het Criterium. “Ik had toch wat gezonde zenuwen voor de start,” vertelt Christophe. “In zo’n moeilijke omstandigheden had ik nog nooit gereden. We besloten voorzichtig van start te gaan, maar met een vierde tijd op de eerste proef bleken we toch goed wakker. Op de volgende proef begon het harder te regenen en dat zorgde voor aangedampte ramen. Hierdoor gingen we even rechtdoor met een twintigtal seconden verlies tot gevolg. Op de derde proef verloren we opnieuw tijd toen we linksachter lek reden.”

Net toen het vertrouwen begon te groeien en het ritme terugkwam, liep het weer mis. “Op KP De Bruwaan stonden we net na de start lek rechtsvoor. We vervingen het wiel op de proef, maar dat wiel stond even later ook lek. Heel bizar, maar we hadden maar één reservewiel mee dus was de wedstrijd over. In ieder geval hebben we weer veel bijgeleerd en hebben we met de Clio vooral een erg toffe wagen leren kennen. Een echte koersauto, waarmee we hopelijk wel nog eens een goed resultaat kunnen neerzetten in de toekomst. Veel dank aan Philcars voor de service en onze sponsors Deltronics Chiptuning Ieper, Renault Uyttendaele Oudenaarde, De Pauw Gallery, Carrosserie Bram Martens en D&D Thuisverpleging.”
 
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws