Sterk debuut in Junior BRC voor Jonas Dewilde

Jonas Dewilde: “Na de verkenningen op zaterdag, stond mijn debuut in het Pirelli Junior BRC op het programma. Ik stond vol zenuwen aan de start van de eerste KP waardoor ik ook meteen even rondging en de motor liet afslaan. Het parcours lag er zeer verraderlijk bij en dat werd meteen nog eens duidelijk op KP Kruisem die er bij lag als een echt slagveld. Een hevige regenbui zorgde ook nog eens voor de nodige aquaplanning waardoor de wagen onder controle houden nog moeilijker werd.

De volgende 2 rondes hebben we aan een goed ritme afgewerkt zonder al te veel risico’s te nemen. Ik had de hele dag nog naar geen enkele tijden gekeken om mezelf geen druk op te leggen en stond versteld toen ik te horen kreeg dat we als 2de geëindigd waren bij de Junioren. Dit had ik zeker niet verwacht bij mijn debuut in het Pirelli Junior BRC omdat dit pas mijn derde rally is met een R2. De doelstelling was om terug veel ervaring op te doen en de rally zonder schade uit te rijden en dat is bij deze ook gelukt met een mooi resultaat erbovenop.

Via deze weg wil ik ook nog eens alle sponsors bedanken die mij steunen in dit verhaal, alsook Pevatec Competition voor de top service die ze weer geleverd hebben!

Co-piloot Ward Hanssens reageert: “Jonas zijn debuut in het Junior Pirelli BRC is er eentje om in te lijsten. Als laatste in de groep junioren van start. Dat prikkelde Jonas. Hij wou kilometers maken, zonder fouten en heelhuids aan de finish komen. Ten opzichte van de concurrent junioren die al meer kilometers op de teller hebben met een r2 was dit een zeer goede strategie. We slaagden in ons opzet met een onverhoopte 2e plaats als resultaat. Jonas had het parcours zeer goed ingeschat tijdens de verkenningen.

De eerste ronde was puur op nota, aangevuld met de veranderingen die 50 wagens voor ons teweeg gebracht hadden. Een strak ritme, verstandig. We maakten in deze openingsronde enkele schoonheidsfoutjes, zonder erg. De dag bleef zo verder evolueren. Het wisselende weer maakte de proeven naar ons gevoel steeds gevaarlijker en soms moeilijker om te lezen. Jonas deed wat moest : correct inschatten en rijden naar de omstandigheden. Ik kan alleen maar fier zijn op Jonas om bij zijn nationaal debuut zo rustig, zo geconcentreerd en zo verstandig te racen. Ik herhaal, een jongeman met potentieel al willen we graag alle (externe) druk weglaten.

Rally is onze hobby en onze passie. Laat ons genieten van deze mooie ervaringen samen. En om het in Aarova termen te besluiten : we zien wel waar het schip strandt… Ik wil iedereen bedanken die dit helpt mogelijk maken. Zeker en vast ook de top crew van Pevatec. Een plezier om bij jullie te rijden! En ondanks het uitvallen een welgemeende chapeau aan Aäron en Steven, sterke koers gasten!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws