Pech voor Nicola Stampaert en Thomas Vannevel in Oudenaarde

NS Racing Promotions, het team achter Oost-Vlaming Nicola Stampaert, zette ter gelegenheid van de Aarova rally, liefst twee wagens in. De ene natuurlijk in handen van Nicola zelf, de andere in het Critérium voor Thomas Vannevel. Er werd vol vertrouwen gestart, maar de finish halen zat er voor beiden niet in.

“Zondag stonden we aan de start voor onze 4e Rally wedstrijd van het seizoen” aldus Nicola Stampaert. “Dit in ons eigen Oost-Vlaanderen, de Aarova Rally te Kruisem-Oudenaarde en Maarkedal. Ik vormde terug een duo met Klaar en ook teamgenoot Thomas Vannevel kwam aan de start met de ervaren Christophe Doublet.  

Er waren 10 selectieve klassementsproeven voorzien, allen in de heuvelachtige Vlaamse Ardennen. De weersomstandigheden waren enorm nat, waardoor het parcours er heel glad en verraderlijk bijlag. We starten voorzichtig op Kp1 maar draaiden toch een 6e tijd, de 2e proef ging ook goed en we klokten zelfs een vijfde tijd.   Op Kp 3 in, nota bene, in ons eigen Kruisem, maakten we een kleine inschattingsfout en gleden op het spekgladde wegdek in de gracht. Rijders en auto waren ok, maar doordat er geen publiek toegelaten was konden we niet uit de gracht getrokken worden en zat onze rally er op. We waren heel ontgoocheld maar geven niet op.  

Thomas en Christophe deden het heel goed voor hun eerste rally, ze draaiden regelmatig tijden in de top 10 en kregen steeds meer vertrouwen.   Helaas maakten ze in proef 6 ook een kleine fout en reden zich vast in een verzopen weiland, waardoor ook hun wedstrijd erop zat. Graag bedanken wij al onze sponsors evenals de mensen van Xlt.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws