Geen geluk voor Gert-Jan Kobus

Na de afzegging van de Achterhoek rally was het team van Kobus Tuning Competition afgelopen weekend afgereisd naar Oudenaarde, waar de Aarova rally verreden werd. Voor de gelegenheid werd Gert-Jan genavigeerd door Erik de Wild, die met Hermen, broer van Gert-Jan, al vele successen behaalde.

Zondagmorgen moest het team vroeg in de Skoda plaatsnemen. Net voor de start begon het steeds harder te regenen. Niet de ideale omstandigheden voor de tweede wedstrijd in de nieuwe auto. Het team ging voorzichtig van start om ze vooral moesten wennen aan elkaar, de omstandigheden en aan de Skoda Fabia R5. Er werden geen risico’s genomen. Toch werd op de eerste proef een nette dertiende tijd algemeen geklokt, op slechts enkele seconden van diverse Belgische toppers. Gert-Jan en Erik waren hiermee de snelste Nederlanders. In de wetenschap dat er nog veel progressie mogelijk was, een mooi begin.

Na de eerste snelheidsrit kwam het team terug op het serviceterrein, waar de Skoda uitgebreid gecheckt werd door de monteurs. Na dit nazicht werd de weg vervolgd. Eenmaal aangekomen aan de start van de tweede klassementsproef, bleek deze stil te liggen door een schuiver van meervoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen. Toen het parcours weer vrij was kon de proef worden hervat. Het Nederlandse duo ging wederom voorzichtig van start. Helaas sloeg het noodlot toe en ging het op hetzelfde punt als Tsjoen(en vele anderen bleek later) mis. De achterkant van de Skoda gleed weg, wat uiteindelijk resulteerde in een relatief zachte klap. De voorkant van de wagen hapte zand en nam daarmee helaas ook een kleine stronk mee die de koeler beschadigde. Het team kon verder, maar moest kort daarna stoppe toen de koelwatertemperatuur opliep.

“Het is zeer spijtig om het harde werken van het team en het vertrouwen van onze sponsors niet te kunnen belonen met een mooi resultaat. Ik weet dat een ongeluk in een klein hoekje zit en het eigenlijk inherent is aan de rallysport, maar we gaan toch analyseren hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen” aldus een teleurgestelde Gert-Jan Kobus, die ondanks deze uitvalbeurt sterker terug verwacht te komen.

Op dit moment is het nog onduidelijk of het team dit jaar nog een wedstrijd kan rijden met de Skoda. Dit is vooral afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws