Benoit Verlinde met vertrouwen naar tweede plaats in klasse

Zondag werd in de regio van Oudenaarde de tweede wedstrijd van het Belgische kampioenschap gereden, de thuiswedstrijd van sponsor Banden Claerhout van het rallyteam Benoit Verlinde en Anton Dupan.

“Een nieuwe wedstrijd in het kampioenschap en ook voor ons een eerste kennismaking met de proeven” aldus Anton. “Op zaterdag werden de proeven tweemaal verkend. Al snel werd duidelijk dat de coupures op veel plaatsen reeds ver uitgereden waren. Dit gecombineerd met de verwachte regen ’s nachts verzekerden een modderige wedstrijd.

Op zondag besloten we op “intermediate” MRF banden te starten. Op de eerste proef viel dit nog mee, maar de 3 daaropvolgende proeven werd het duidelijk dat dit de verkeerde keuze was. Het regende veel meer dan we verwacht hadden en dus schakelden we over naar “full wets”.”

Benoit Verlinde: “Dat bleek een veel betere keuze. Zodra we konden overschakelen, kwam het vertrouwen al heel snel terug. De tijden werden dan ook opmerkelijk verbeterd. De auto gaf geen krimp dankzij de goeie service van Claude Deruyck en zijn team Rallysport Engineering.”

Na de mindere start (plaats 6 in klasse na 4 proeven), werden de tijden meteen veel beter. Zo konden we opklimmen naar plaats 22 algemeen en 2de in klasse RC4. Een mooi resultaat, gezien de tegenstand.

Anton: “Het gat met de leiders werd op slag verkleind tot ongeveer 1s/km eens we de juiste banden hadden. We waren ook snelste van de vorige generatie R2 wagens. Enkel de nieuwe Rally4 wagens waren nog sneller, wat ook wel logisch is. Maar ik denk dat we onze snelheid toch wel bewezen hebben. Als kers op de taart reden we ook onze eerste scratch in R2.

Nu wordt er volop uitgekeken naar de Ypres Rally. Deze unieke kans om deel te nemen aan het WRC in eigen land moet het hoogtepunt worden van ons seizoen. We zullen er dan ook alles aan doen om daar in optimale omstandigheden aan de start te komen. Normaal beschikken we dan ook over de nieuwste evolutie regenbanden van MRF.

Afspraak in Ieper!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws