Charles Munster zorgt voor een dubbele primeur

Charles Munster heeft in zijn Peugeot 208 Rally4 afgelopen weekend het juniorenklassement in de Aarova Rally gewonnen, de tweede wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship maar zijn eerst zege bij de junioren is niet de enige reden tot feesten want Charles Munster zorgde namelijk voor nog een primeur. Het is eveneens de eerste zege van de Peugeot 208 Rally4 in België. En dat bij de eerste deelname!

De aanhoudende regen in Oudenaarde en omstreken zorgde voor een verraderlijk en bij wijlen chaotisch wedstrijdbegin. Voor Charles Munster waren die omstandigheden omwille van zijn hoge startnummer zo mogelijk nog moeilijker, maar Charles besloot een sterke wedstrijd met een eerste zege. Na twee wedstrijden komt hij nu aan de leiding van het juniorkampioenschap.

“De omstandigheden waren bijzonder moeilijk en dus begon ik eerder voorzichtig aan de wedstrijd. Vanaf de vijfde klassementsrit verhoogde ik het ritme, maar toen Gilles Pyck in diezelfde rit van de baan ging schakelde ik meteen twee tanden terug en kon ik beginnen met controleren en reden we ondanks die voorzichtige aanpak nog vier snelste tijden in onze categorie. Uiteraard ben ik zeer blij met deze eerste juniorzege. Ik voelde me ook de ganse tijd enorm comfortabel in de Peugeot 208 Rally4. In vergelijking met de Rally Mont Blanc van enkele weken geleden kregen we nu een totaal ander parcours voor de wielen geschoven. Ik heb de wagen zowel op verhard als onverhard bestuurd. Ik heb heel veel vertrouwen in die wagen,” besluit de jonge Munster.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws