Sven Van Laere scoort podium, teamgenoot wordt tweede

Sven Van Laere is bezig aan een intensief en afwisselend seizoen, met één constante tot dusver: hij doet het in merkencups. Dit weekend stond de vierde van vijf meetings van de Porsche Sprint Challenge Benelux op de agenda en voor de tweede maal dit seizoen trokken de Porsche-teams richting Circuit Zolder om te racen in het kader van de prestigieuze DTM- wedstrijden. Het werd een bewogen weekend voor Sven Van Laere en Yannick Redant in de Porsche Cayman GT4 van RedAnt Racing, met een tweede, een derde en een vierde plaats, maar er had nog meer ingezeten.

De Porsche Sprint Challenge Benelux is stilaan een vaste waarde op de Benelux-autosportkalender en dat de Porsche Cayman GT4 een gedegen racewapen is, werd dit weekend duidelijk in de moeilijke omstandigheden door het wisselende weer. “We hadden aansluiting bij de Porsche 911 GT3 Cup op een opdrogende piste, in moeilijk omstandigheden en dat laat toch zien wat een prima racewagen de Cayman GT4 is”, vertelt Sven Van Laere in Zolder.

Sportief was het een bewogen weekend voor het duo Sven Van Laere en Yannick Redant, met een vierde plaats in de eerste sprintrace. “Die jonge kerels voor me gaan snel, maar het verschil verkleint en mijn rondetijden gaan de goede richting uit”, kan Van Laere zichzelf goed inschatten. “Zoals ik eerder al zei, merkencups zijn een perfecte waardemeter voor een rijder en ook een zeer goed platform om je zelf te verbeteren.”

In de lange wedstrijd, met rijderswissel, behaalde het Belgische duo in de Porsche Cayman GT4 van Red Ant Racing een mooi podium. “Een perfecte afsluiter van het weekend en ik denk dat we aantonen dat we meer en meer meespelen.” In de tweede race sprintrace was Yannick Redant op weg naar een zege, maar een unfair manoeuvre van een concurrent – die daar later voor werd bestraft – maakte dat de jonge Oost-Vlaming genoegen moest nemen met een tweede plaats.

En nu?

In een periode waar voorlopig niets 100% zeker is, is het ook niet helemaal duidelijk hoe het autosportseizoen zal eindigen. Sven Van Laere geeft er de voorrang aan om samen met RedAnt Racing een laatste maal de Porsche de sporen te geven in de 12 Uur van Zolder, op 7 november, de race die de traditionele 24 Uur van Zolder uitzonderlijk vervangt. De race is ook de afsluiter van het Belgische uithoudingskampioenschap Belcar. “De organisatoren geven de voorkeur aan een race over één dag, met start ’s morgens en de finish in het donker, om zo dit vreemde seizoen af te sluiten. Ik denk dat het ook voor ons de gelegenheid is om 2020 te beëindigen en te hopen om een normaal, mooi 2021!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws