TOYOTA GAZOO Racing op Goodwood Speedweek

TOYOTA GAZOO Racing heeft bevestigd dat meer wagens en piloten zullen deelnemen aan de eerste Goodwood Speedweek, die in het weekend van 16-18 oktober plaatsvindt op het Goodwood-racecircuit in West Sussex.

Tot de deelnemers behoort Tom Ingram, bekend uit het Britse Touring Car-kampioenschap, in zijn Speedworks Motorsport/TOYOTA GAZOO Racing UK Corolla. Ingram maakt een zeer goed seizoen door, want hij won twee races en staat op de vierde plaats in het bestuurderskampioenschap. Hij zal deelnemen aan een “shoot-out”-wedstrijd om de snelste rondetijd in Goodwood neer te zetten.

TOYOTA GAZOO Racing maakt van de gelegenheid gebruikt om de nieuwe GR Yaris voor het eerst aan het Britse publiek voor te stellen. Deze rasechte sportwagen is gebaseerd is op de ervaring die Toyota heeft opgedaan in het wereldkampioenschap rally. Hij werd onderworpen aan extreme tests voor hij uiteindelijk werd vrijgegeven door Toyota Gazoo Racing Master Driver Morizo – alias Toyota President Akio Toyoda. De nieuwe wagen – het tweede globale GR-model na de lancering van de GR Supra – illustreert hoe TOYOTA GAZOO Racing met zijn wedstrijdervaring, knowhow en technologie Toyota helpt om steeds betere straatwagens te bouwen en gepassioneerde volgelingen over heel de wereld te creëren.

GAZOO Racing is reeds lang een belangrijke supporter van het Goodwood Festival of Speed, want in 2009 werd voor het eerst deelgenomen met de Lexus LFA-supercar, die dat jaar uitkwam in de 24 uur van de Nürburgring. Sinds 2012 en de lancering van de GT86 coupé is GAZOO Racing een regelmatige deelnemer. Sindsdien werden nieuwe modellen aan de fans voorgesteld, waaronder de GR Supra en dit jaar de GR Yaris. Dit event wordt ook gebruikt om zijn topparticipatie aan het FIA World Endurance Championship en aan het World Rally Championship onder de aandacht te brengen. Zoals voordien reeds aangekondigd zal Elfyn Evans, piloot van het TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, in de GR Yaris in actie komen in een rally-etappe die speciaal voor het Speedweek-event werd uitgebouwd.

De Goodwood Speedweek werd georganiseerd na de annulering van het Goodwood Festival of Speed and Revival ten gevolge van de Covid-pandemie. Elementen van beide events worden gecombineerd in een weekend vol motorsportactie. De fans kunnen de drie dagen live-actie op het circuit gratis bekijken via een specifieke streamingsite, alsook op de twitter-, facebook- en YouTube-kanalen van Goodwood.

Meer informatie over de Goodwood Speedweek is hier te vinden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws