DG Sport mist met Princen het podium, opgave voor de Mevius

Vele maanden na de Rally van Haspengouw heeft het Belgian Rally Championship 2020 gisteren het kampioenschap hervat in de regio van Oudenaarde tijdens de Aarova Rally. DG Sport Compétition nam deel met de Citroën C3 R5’s van Kris Princen en Bram Eelbode alsook die van Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe.

De weergoden besloten echter om de Vlaamse Ardennen van heel wat regen te voorzien en dat volstond om er van het eerste deel van de rally niet alleen een spektakel van te maken, maar tevens ook een hele uitdaging. Het maken van een juiste bandenkeuzen was dan ook geen gemakkelijke opdracht. En we moeten toegeven dat deze Aarova Rally niet begon onder de beste omstandigheden van het team in Theux.

Foto met dank aan DG Sport Compétition – PSA Groupe

“We merkten meteen dat er iets mis was met de nieuwe auto van Guillaume de Mévius,” legt Alain Georges, hoofd van DG Sport Compétition uit. We dachten eerst aan de waterpomp, maar het probleem was vermoedelijk van elektronische aard. Gezien de omstandigheden in Oudenaarde was het onmogelijk het probleem te lokaliseren en om geen grote schade aan de motor te riskeren hebben we de handdoek gegooid. Het probleem zal in de werkplaats onderzocht en opgelost worden.”

Exit dus voor de Mévius en Wydaeghe, de hoop van DG Sport Compétition rustte dus op de schouders van Kris Princen, maar die maakte in de eerste klassementsproef een foutje. Princen verloof ongeveer 15 seconden waardoor hij noodgedwongen een tandje moest bijsteken om trachten de verloren tijd goed te maken.

“Ik was verrast in wat de langzaamste bocht van de rally moest zijn,” geeft Kris Princen toe. “De omstandigheden waren zodanig slecht dat het rijden erg moeilijk werd. Nadien durfde ik het niet goed aan om alle risico’s te nemen.”

Foto met dank aan DG Sport Compétition – PSA Groupe

Maar de C3 R5 van Kris kwam helemaal terug in de wedstrijd. En met nog maar één klassementsproef te gaan, was het duo Princen/Eelbode opgeschoven naar de tweede positie in het BRC-klassement en dat op slechts 7’9 seconden.

“Kris zette toen alles op alles, maar reed lek,” vervolgt Alain Georges. “Ook dat is rally! Deze keer geen geluk, maar we weten dat het potentieel duidelijk aanwezig is en het kampioenschap is nog niet gedaan natuurlijk. De avond van de Spa Rally kunnen we de eindbalans opmaken, eerder niet.”

Kris en Bram eindigden uiteindelijk nog op een vierde plaats in het RC2 klassement. Afspraak voor de South Belgian Rally, in de regio Vresse-sur-Semois, over twee weken.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws