We geven nooit op, dat zit in ons DNA

Volgend weekend wordt in Zolder, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, het voorlaatste raceweekend van het Belcar Endurance Championship 2020 afgewerkt. Twee races staan er op het programma, waarin Bert en Stienes Longin samen met Christoff Corten aan het stuur van #TheRocket11 Norma van Krafft Racing zullen proberen hun overwinning van de vorige meeting te herhalen.

Eénvoudig wordt dat evenwel niet. Als winnaar van de Belcar-race in het kader van het Zolderse American Festival moet de #11 Krafft Racing dit weekend in de eerste van twee races over 105 minuten immers langer in de pits vertoeven.

“Bij elk van de twee verplichte pitstops moeten we 15 seconden langer stilstaan”, legt Christoff Corten uit. “Een maatregel die deel uitmaakt van de Belcar-reglementen, dat wisten we op voorhand. Maar in normale omstandigheden maak je in een race over minder dan twee uur nooit een halve minuut goed. Niet dat we het niet zullen proberen, natuurlijk. Maar we zullen dan wel een perfecte race moeten neerzetten.”

“Ik denk inderdaad dat onze zegekansen op zondag iets groter zijn”, vult Stienes Longin fijntjes aan. “Maar je weet maar nooit. Als we één van die lange pitstops tijdens een neutralisatie kunnen afwerken, is er misschien nog één en ander mogelijk.”

Longin jr. had twee weken geleden graag deel uitgemaakt van de zegeviering, maar verkoos begrijpelijkerwijs om zich helemaal op zijn NASCAR-opdracht te concentreren. “Dat zorgt dit weekend wel voor een beetje extra motivatie”, geeft de Leuvenaar grijnzend toe. “Ik wil ook wel eens winnen.”

“En dat hoort zeker tot de mogelijkheden”, stelt vader Bert onomwonden. “We hebben dit seizoen al bewezen dat we misschien wel het meest homogene team van het hele kampioenschap zijn. Als we foutloos kunnen blijven spelen we altijd mee voor de overwinning.”

Om hun titelkansen te vrijwaren zullen #TheRocket11-rijders in ieder geval zwaar moeten scoren. De ietwat aparte Belcar-puntentelling, waarbij ook het resultaat in de klasse een belangrijke rol speelt, zorgt voor een extra uitdaging.

“Tuurlijk aanvaarden we die puntentelling, anders hadden we ons niet voor een heel seizoen ingeschreven”, licht Bert Longin toe. “Maar niemand zal ontkennen dat het voor teams en rijders uit de Belcar 1-klasse, de sterkst bezette klasse van het kampioenschap, lastiger is om ook algemeen kampioen te worden.”

“Links en rechts hoor ik dan ook dat die titelstrijd al beslist is”, besluit Longin. “Dat is dan zonder ons gerekend. Wij zullen de strijd nooit opgeven, dat zit in ons DNA. Tot de laatste meter van de 12 uur van Zolder (volgende maand de seizoensafsluiter, red.) zullen wij onze kansen verdedigen.”

De twee Belcar-races van volgend weekend duren elk 105 minuten, en starten zowel zaterdag als zondag om 16u15.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws