Indrukwekkend eerbetoon

Vorig weekend ging in Goodwood de SpeedWeek door, een evenement dat in het leven geroepen werd om de annulatie van het Festival of Speed en de Revival wat te compenseren.
Het evenement ging door zonder publiek en kon online gevolgd worden, wat ook door heel wat fans gedaan werd uiteraard.

Eén van de hoogtepunten was het eerbetoon aan Sir Stirling Moss, mr Goodwood! We volgden deze gebeurtenis live via de stream en het was een pakkend moment. De combinatie van historische beelden, het optreden van Mark Knopfler en de speech van Lord March himself, gewoon fantastisch, geen woorden voor.

Wetende dat de carriére van Sir Stirling begon op het circuit van Goodwood, maar helaas ook eindigde op dat zelfde circuit door een ernstige crash.

Neem even tijd en oordeel zelf:

Er werd ook een race genoemd naar Sir Stirling Moss, een race die nu jaarlijks zal doorgaan om hem als persoon, zijn naam en zijn carriére te eren. Deze eerste wedstrijd winnen was voor veel van de deelnemers uiteraard een erezaak en er werd dan ook enorm hard gereden. De strijd bij aanvang was gewoon pure promotie voor de autosport, 12 ronden lang reden de nummer 1 en 2 binnen de seconde van elkaar in hun Jaguar E-type , ongezien in de moderne racerij. Helaas kwam aan deze spannende tweestrijd een einde door een crash van de leider na het aanraken van een wagen die gedubbeld werd. Hieronder kan je alvast een aantal beelden bekijken van de race zelf.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws