Belgium Racing doet uitstekende zaak

De regerende kampioenen in het Belcar Endurance Championship, Nicolas Saelens en Dylan Derdaele, hebben afgelopen weekend op Circuit Zolder hun taak met verve volbracht. Dankzij twee klassezeges en een algemeen podium diepte het Belgium Racing-duo aan boord van hun Lamborghini Huracán de voorsprong in de tussenstand verder uit in de aanloop naar de seizoensfinale. Koen en Kris Wauters pakten met de Pulse Secure-Porsche 911 hun eerste seizoenszege, maar de zusterwagen van Glenn Paenen en Jan Ooms was in beide races betrokken in een aanrijding.

“De opdracht voor dit weekend was simpel: in eerste instantie finishen en punten pakken en als het even kon, onze leiding in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap verstevigen. Met twee zeges in evenveel wedstrijden, is die missie alvast geslaagd”, analyseert Nicolas Saelens. “We blijven op kop van het klassement en dat is vanzelfsprekend een ideale uitgangspositie!”

“Nicolas en Dylan hebben beide races over 105 minuten verstandig aangepakt”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Ze hebben beide gepusht op het juiste moment, maar zich vooral niet tot fouten laten verleiden. Het is, denk ik, een van de sterkste rijderscombinaties in de Belcar en dat vertaalt zich in een knappe voorsprong in de voorlopige rangschikking. Het team speelt daar uiteraard ook een grote rol in, al blijft dat soms wat onder de radar. De wagen gaf geen krimp dit weekend, de pitstops waren perfect en ook de strategie klopte als een bus. We zitten in een goede flow, al wil ik het vel van de beer nog niet verkopen. Onze twee dichtste concurrenten hebben dit weekend dan wel moeten opgeven, toch kunnen we ons geen fout veroorloven. Het Belcar Endurance Championship kent namelijk een schrapresultaat, waarbij elke deelnemer het slechtste resultaat niet in rekening hoeft te brengen. Dat betekent dat de afsluitende manche over 12 uur op Circuit Zolder begin november allesbepalend zal zijn.”

Teamchef Jan Gabriëls zag hoe een wederoptredende Koen Wauters samen met broer Kris richting een eerste zege reed dit seizoen in de Belgium Racing Porsche #97. “De strijd in de Belcar 2-klasse was ongemeen spannend. Met identieke wagens komt het vaak aan op details en dat was dit weekend niet anders. Op zaterdag moesten Koen en Kris zich nog tevredenstellen met de laatste podiumtrede, maar op zondag ontweken ze de valkuilen en mochten ze plaatsnemen op het hoogste schavot. Een welverdiende beloning voor het ganse team! Glenn Paenen en Jan Ooms kenden een frustrerend weekend. De Titan Cargo-tandem was zowel op zaterdag als op zondag slachtoffer van een aanrijding met een andere deelnemer. Ze zetten in hun debuutseizoen echter elke race belangrijke stappen en dat is het voornaamste. Ik ben er van overtuigd dat ook zij op termijn de zege kunnen ambiëren.”

De volgende manche van het Belcar Endurance Championship is de 12 Uur van Zolder, die in het weekend van 7 en 8 november het seizoen besluit.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws