Audi R8 LMS en Audi RS e-tron GT prototype: het heden ontmoet de toekomst op de Total 24 Hours of Spa

Ze komen allebei uit Neckarsulm, belichamen de fascinatie voor de sportwagens van het heden en van de toekomst en weerspiegelen de volledige overgave waarmee Audi auto’s ontwikkelt en bouwt: de succesvolle GT3-racewagen Audi R8 LMS en het nieuwe prototype Audi RS e-tron GT ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens ’s werelds grootste GT3-race-evenement, de Total 24 Hours of Spa.

Chris Reinke, Hoofd Audi Sport customer racing: “De Audi R8 en het prototype RS e-tron GT staan voor sportiviteit vandaag en in de toekomst, zowel op de weg als in de autosport. Het fascinerende prototype Audi RS e-tron GT vormt de ideale basis voor een veelbelovend concept met geëlektrificeerde aandrijflijnen in het GT-racen, zoals de Stéphane Ratel Organisation heeft aangekondigd met de GTX World Tour. “

Onder de paraplu van de GTX World Tour autosportreeks zullen in de toekomst verschillende alternatieve aandrijfsystemen met elkaar wedijveren in multidisciplinaire competities. De regels zijn zo ontwikkeld dat die auto wint die het snelst en tegelijk ook het meest efficiënt is.

Op basis van de standaard R8 bouwt Audi Sport customer racing sinds 2009 de tweede generatie van de GT3-racewagen. 50 procent van de onderdelen van het model, dat zal knokken voor een vijfde algemene overwinning in Spa dit weekend, komt uit de productieversie. Voor zaterdag om 15u30 de startvlag zwaait zal het prototype Audi RS e-tron GT het veld van de 24-uursrace leiden tijdens de formatieronde – en het GT-racen naar een opwindende toekomst begeleiden.

In afwachting van de onthulling van het productiemodel in het voorjaar 2021 opent Audi in België alvast een online pre-reservatiesysteem voor de Audi e-tron GT. Geïnteresseerden kunnen een e-tron GT pre-reserveren op de website audi.be. Een reservatiekost van €2.250 (incl. BTW), die teruggestort wordt wanneer de wagen besteld wordt, is vereist om de reservatie te valideren. Klanten met een uniek reservatienummer worden als eersten in België gecontacteerd om hun Audi e-tron GT of Audi RS e-tron GT te configureren. Bovendien worden zij als eerste op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws over de Audi e-tron GT. De productie van de Gran Turismo gaat eind 2020 van start in de Audi Böllinger Höfe-fabriek te Neckarsulm.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws