Kristoffersson op titelkoers na winst in Barcelona

De Volkswagen Polo stond het afgelopen weekend opnieuw op de pole positie voor de finale van de tweede wedstrijd van het World RX of Barcelona. Na een hectische start werd het een tweestrijd tussen Timmy Hansen en Johan Kristoffersson. Kristoffersson won, Hansen moest tevreden zijn met een tweede plaats en de derde plaats ging naar Anton Marklund aan het stuur van zijn Renault Megane van team GCK Bilstein.

Mattias Ekström won de Q1, voor Timmy Hansen en zijn teamgenoot bij KYB team JC, Robin Larsson. Kristoffersson reed in die eerste kwalificatie slechts een zesde tijd. De laatste heat van de tweede kwalificatie werd een strijd tussen twee teams, zijnde Team Hansen en KYB team JC. Het was uiteindelijk Mattias Ekström die deze won en ook de winst nam in Q2. Andreas Bakkerud won de derde kwalificatie. Onze Enzo Ide plaatste zich als twaalfde voor de halve finale in de Audi S1 Supercar.

In de eerste halve finale moest Kristoffersson, aan het stuur van zijn Volkswagen Polo, van op de tweede rij starten, maar dat deerde de Zweed niet en zijn halve finale won. Ook Ekström en Larsson konden zich plaatsen en gingen mee naar de finale. In de tweede halve finale was het de Noor Andreas Bakkerud die won en dit na een spannend duel met wereldkampioen Timmy Hansen. De deerde rijder van de tweede halve finale die meer doorschuift naar de finale is Zweed Anton Marklund. Onze landgenoot Enzo Ide, die nog wat snelheid en ritme mist, werd in die halve finale zesde.

Maar wat een begin van de finale want zowel Bakkerud als Kristoffersson zijn zeer goed weg maar in de eerste bocht komen beiden met elkaar in contact en Bakkerud raakt de muur. De aangestormde Robin Larsson kon de Megane niet meer ontwijken en reed vol in de zijkant van Bakkerud maar beide heren raakten niet gekwetst. Mattias Ekström maakte een fout en moest zo de derde plaats aan Anton Marklund laten. De finale werd vervolgens opnieuw tweestrijd tussen Timmy Hansen en Johan Kristoffersson, maar deze keer was het verschil groter en in het voordeel van Kristoffersson die opnieuw naar de overwinning reed.

Na de wedstrijd werd de crash van de start herbekeken en de jury besloot dat Bakkerud in de fout was gegaan door te laat te remmen. Een goede zaak voor Kristoffersson die geen penalty kreeg voor te duwen waardoor hij zijn zege nog kon kwijt spelen.

De volgende wedstrijd van het FIA World Rallycross Championschip is in Belgie op het circuit van Spa-Francorchamps en dit in het weekend van 21-22 November, waar de Spa World RX of Benelux samenvalt met de WRC Ypres Rally.

Super1600: Tweede winst voor Belevskiy

De Zwitser Yuri Belevskiy wist aan het stuur van zijn Audi A1 opnieuw de overwinning op zijn naam te schrijven, hij reed van start tot finish aan de leiding. Het was Audi boven in de finale, want Kniazev (P2) en Marton (P3), eveneens met een Audi A1, mochten mee op het podium. Het feest was compleet bij team Volland Racing KFT want de vierde plaats was een Audi, deze van Egorov.

Yuri Belevskiy is leider in het kampioenschap, hij heeft acht punten voor op Gergely Marton. De volgende en laatste ronde voor de Super1600 klasse wordt verreden in het weekend van 12 & 13 december op de Nürburgring voor de World RX of Germany.

Foto met dank aan FIAWorldRallycross.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws