Hemicuda: voor het ogenblik nog groen licht!

Met de annulatie van de South Belgian Rally in de afgelopen uren is het vooral uitkijken naar de regionale Hemicuda rally van aanstaande zondag. Kan deze nog doorgaan? Verwachten ze nog problemen? En is er plaats nog voor de teams die normaal in Vresse-sur-Semois gingen starten zaterdag, en nu nog vlug naar een alternatief op zoek zijn. Wij gingen ten rade bij Freddy Hindryckx, secretaris van autostal Atlantic, mede-organisator van de Hemicuda rally.

“Voor het ogenblik kan alles nog doorgaan zoals voorzien. Natuurlijk is het van dag tot dag, van uur tot uur afwachten. Wanneer het overlegcomité vrijdag een drastische beslissing neemt naar sportwedstrijden toe, zal dit Koninklijk besluit toch maar ingaan maandag aanstaande. En in het ergste geval zullen ze waarschijnlijk enkel publiek verbieden op de wedstrijd. Maar het laatste woord ligt nog altijd bij de burgemeesters van de desbetreffende gemeenten. De Hemicuda loopt over drie gemeenten, dus moeten ze allemaal hun fiat geven. Stel dat zij beslissen in de komende dagen dat door Covid-19 de toestand op hun grondgebied niet veilig is, kunnen ze of het publiek bannen op de klassementsproef of in het ergste geval de rally niet toelaten. Dan betekent het als organisator meteen alle hens aan dek.

Natuurlijk is er plots aandacht van de rallypiloten die normaal in de South Belgian gingen rijden. Ze willen alsnog de nodige wedstrijdkilometers opdoen, en de mensen van het WRC, de nodige ervaring opdoen op West-Vlaamse wegen. Maar we zitten met onze huidige startlijst al aan 150 wagens, wat een limiet is. Veel meer wagens zou onze strikte timing serieus in het honderd kunnen laten lopen. Natuurlijk is het verleidelijk om namen als een Tanak of Breen en anderen naar Koekelare te halen. Maar waarom opteerden ze dan niet meteen om ook voor Koekelare in te schrijven? Ook op dat vlak hopen we in de komende uren wat meer nieuws te kunnen brengen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen...

DS Automobiles en Techeetah terug klaar om te winnen!

In een Parijse studio in de buurt van het hoofdkantoor in Versailles, bevestigden DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH vandaag opnieuw hun...

BRC 2021 met 9 rally’s, waarvan er 6 meetellen

Binnen twee weken had het doek moeten vallen over het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 in de Spa Rally, maar helaas moest...

Vier vragen aan Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat op het punt zijn derde seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan te vatten. In de loop...

RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het 'FIA World Rallycross Championship' heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de 'World RX of...

ConXioN Omloop van Vlaanderen nu al klaar voor 61ste editie in 2021

De Omloop is nu al klaar om zijn plaats op de BRC-kalender in 2021 terug in te nemen, op 3 en 4...

Gerelateerd nieuws