Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de ‘Finaleraces’ op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen zag organisator V-Max Racing dat weekend in het water vallen. De meeste kampioenschappen worden al wel eens in de laatste wedstrijden beslist, een annulatie van de Finaleraces zou bijgevolg te kort doen aan de mooie strijd voor de titel. V-Max Racing Management zocht een oplossing en vond deze op Circuit Zolder.

Foto met dank aan Supercar Challenge.

Op donderdag 5 november staan er in het kader van de Supercar Challenge/GT&P de vrije trainingen, een kwalificatie en twee races, waarvan de tweede ‘s avonds, op het programma. Zien we diezelfde dag eveneens op het circuit verschijnen: het Belcar Endurance Championship (trainingen), de Belcar Historic alsook twee sessies van de Petrol Head Vip laps.

Vermits er op een vrijdag traditioneel gezien op Circuit Zolder niet wordt gereden schuiven we door naar 7 november. Geen 24 uren racen, maar in samenspraak met alle betrokken partijen maken we ons die zaterdag op voor een wedstrijd van één keer te klok rond.

Een dag later, op zondag 8 november komen de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5 Cup, de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Cup Benelux in actie.

Maar, en helaas is er ook hier een grote maar aan, dit alles is natuurlijk onder voorbehoud en hangt af of de Nationale Veiligheidsraad en/of de Vlaamse regering de maatregelen aangaande COVID-19 al dan niet gaat verstrengen. In Wallonië en Brussel werden de maatregelen al aangescherpt en er gaan stemmen op dat Vlaanderen dient te volgen, het blijft dus afwachten. Wat wel al zeker is, indien er geracet kan worden, is dat het achter gesloten deuren zal doorgaan en bijgevolg dus zonder publiek.

De Vlaamse regering komt morgenavond samen voor eventuele bijkomende maatregelen inzake de pandemie uit te vaardigen. Wordt vervolgd …

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Reactie Sébastien Ogier en Elfyn Evans

Beide heren maken nog kans op de wereldtitel, de proeven morgen op de besneeuwde bergwegen zijn het ideale terrein om het duel...

Dani Sordo neemt de leiding over van Esapekka Lappi

Vijf proeven stonden er vandaag op de planning, vijf proeven vol valstrikken door het vele water dat zorgt voor aquaplanning. Zowel Neuville...

Pech voor Longin in de NWES

Ronde zeven van het Nascar Whelen Euro Series vinden plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Deze morgen vond daar de...

Thierry Neuville in de fout

Vier proeven ver zijn we in Italië en er is drama op te tekenen bij Hyundai. Thierry en Nicolas kregen deze morgen...

BMW wil zich focussen op productie

Na zeven succesvolle jaren beëindigt BMW Group zijn deelname aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van het komende...

Van Loon bereidt zich voor op Dakar 2021 in Saudi-Arabië

Om zich optimaal voor te bereiden op Dakar 2021, neemt Erik van Loon deel aan de Hail Baja's. De twee rally's worden...

Gerelateerd nieuws