Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van de favorieten om kampioen (en Vanspringel-collega) David De Saeger op te volgen. Na afloop van de derde confrontatie op Circuit Zandvoort is Nathan rekenkundig quasi uitgeteld in de titelstrijd met kopmannen Herremans, De Backer en De Laet en daarenboven moet hij in de Junior-punten naast het duo De Backer-De Laet ook nog de 3de plaats afstaan aan Ruben Valckenaere, zijn teammaat binnen de structuur van het verenigde Vanspringel Motorsport/Team Floral!

Foto’s met dank aan Edwin Nieuwenhuis.

“In zuivere cijfers is de balans inderdaad niet zo goed,” blikt 16-jarige Nathan terug op wat zijn tweede jaar werd in de Ford-merkenrace. “Vooral in vergelijking met vorig jaar, toen ik twaalf keer scoorde. Als ik de lijn mag doortrekken, haal ik evenwel meer voldoening uit mijn huidige prestaties, zelfs al won ik nog géén enkele keer. Dat heeft veel te maken met het niveau van de competitie en de sterkte dit jaar van de tegenstanders. Tomas De Backer en Milan De Laet kwamen niet onbeslagen aan de start in de Fiesta Cup, nadat zij al eerder veel ervaring opdeden in karting en andere merkenracerij. Van hen verliezen, heeft voor mij meer waarde dan vorig jaar kampioen worden! De lat ligt duidelijk een stuk hoger en dat wij ons mengen aan de spits, met Derdaele, Herremans en de Nederlandse toppers is hiervan een duidelijk bewijs. In die context leer ik de stiel. Met vallen en opstaan en, ja, af en toe maak ik nog fouten. Ik zal wellicht geen tweede keer Junior-kampioen worden, maar dat vind ik niet erg indien ik voor mezelf kan uitmaken dat ik sterker, beter ben geworden.”

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Reactie Sébastien Ogier en Elfyn Evans

Beide heren maken nog kans op de wereldtitel, de proeven morgen op de besneeuwde bergwegen zijn het ideale terrein om het duel...

Dani Sordo neemt de leiding over van Esapekka Lappi

Vijf proeven stonden er vandaag op de planning, vijf proeven vol valstrikken door het vele water dat zorgt voor aquaplanning. Zowel Neuville...

Pech voor Longin in de NWES

Ronde zeven van het Nascar Whelen Euro Series vinden plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Deze morgen vond daar de...

Thierry Neuville in de fout

Vier proeven ver zijn we in Italië en er is drama op te tekenen bij Hyundai. Thierry en Nicolas kregen deze morgen...

BMW wil zich focussen op productie

Na zeven succesvolle jaren beëindigt BMW Group zijn deelname aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van het komende...

Van Loon bereidt zich voor op Dakar 2021 in Saudi-Arabië

Om zich optimaal voor te bereiden op Dakar 2021, neemt Erik van Loon deel aan de Hail Baja's. De twee rally's worden...

Gerelateerd nieuws