Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal achter gesloten deuren verreden worden.

Het is voor de organisatie, die een zo groot mogelijk publiek had willen bereiken, dan ook een zeer grote teleurstelling maar de beslissing om geen publiek toe te laten is, gezien de huidige situatie, meer dan te begrijpen. De gezondheid van ieder van ons blijft immers prioritair.

De race achter gesloten deuren houden was dan ook de enige door de Belgische autoriteiten goedgekeurde oplossing om het sportieve aspect van het evenement te behouden.

Zij die al een ticket gekocht hebben kunnen nu kiezen voor twee mogelijkheden. Een eerste is het ticket te behouden dat je dan de toegang verschaft op de Belgische manche volgend jaar op 22 en 23 mei. Een tweede mogelijkheid is dat u uw ticket laat terugbetalen.

Gezien er nu geen publiek toegelaten wordt op de World RX blijft de vraag natuurlijk of de fans wel zullen worden toegelaten op de Ypres Rally. Maar daar kunnen we nog tot midden november over blijven speculeren, of dat ook echt nodig is is een andere vraag. Hoe dan ook, toegelaten of niet, we gaan het toch moeten pakken zoals het komt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws