De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw in Portugal. Hij won er voor de 92ste keer in zijn F1 carriére en wordt zo recordhouder met de meeste overwinningen ooit.

2020 Portuguese Grand Prix, Saturday – LAT Images

Lewis Hamilton: “Eerst en vooral draag ik deze 92ste zege op aan het team hier maar ook de aan de mensen in de fabriek. Zij zijn constant bezig met het verbeteren en gaan daarvoor steeds verder en verder. Het is een echt privilege om met hen samen te werken en ik ben hen dankbaar voor alle momenten. De betrouwbaarheid van de wagen is schitterend dankzij het Mercedes team, Petronas en al onze partners. Niemand zit relax achterover, iedereen gaat ervoor. Dat is het ongelooflijke om mee omringd te worden: het inspireerd jou, die samenwerking, en er is niks mee te vergelijken. Vandaag was lastig. Het ging vooral om de banden warm krijgen en dankzij mijn set-up lukte het. Ze gaven regen uit na de finish maar we hadden enkele druppels bij de start waardoor ik in bocht zeven een momentje had. Ik vertraagde meteen terwijl ik me moest verdedigen ten opzichte van Valtteri ,maar ik dacht bij mezelf even afwachten. Het is een ongelooflijk psychische sport en kreeg ook nog eens af te rekenen met krampen wat redelijk pijnlijk was. Ik kon er alleen maar van dromen waar ik vandaag sta. Ik had geen glazen bol toen ik ging samenwerken met dit team en fantastische mensen. Ik probeer er iedere dag het maximum uit te halen. Mijn pa is hier vandaag, mijn stiefmama Linda, ook Roscoe, ik voel me gezegend. Het moet allemaal even landen bij me. Ik was volop in de aanval nog als ik over de finish reed en ik zit nog steeds in de race mode, ik vind hier geen woorden voor.”

Valtteri Bottas op plaats twee en opnieuw Max Verstappen op drie.
Uitslag

Foto: Mercedes Petronas Formula 1 Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws