Nicolas Baert debuteert in WTCR

De indrukwekkende prestaties van Nicolas Baert in de TCR Europe dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Komend weekend maakt de zoon van Jean-Michel Baert van Comtoyou Racing immers zijn debuut in de WTRC ‘Race of Spain’. Comtoyou Racing zet daarvoor een vierde Audi RS3 LMS in.

Foto met dank aan FIA WTCR

Het is dankzij een wildcard dat Baert in MotorLand Aragon aan de start komt naast teamgenoten Nathanaël Berthon, Tom Coronel en Gilles Magnus. Door zijn wildcard komt Nicolas niet in aanmerking voor punten en bovendien moet hij nog eens 20 kilo extra balast meenemen, maar dat alles deert de jongeman niet. “Het is mijn bedoeling om ervaring op te doen, niet om races te winnen'” aldus Nicolas Baert.

Foto met dank aan FIA WTCR

Het moet gezegd zijn dat het een geweldige kans is voor Nicolas want als rookie is het natuurlijk schitterend om tussen al die grote namen te rijden. “We hebben dit seizoen al hard gewerkt en tijdens de testen lukt het om hetzelfde tempo als Gilles, Nathanaël en Tom te rijden. Ook Motorland Aragon is me niet onbekend vermits ik er al reed tijdens het kampioenschap in de Spaanse Formule 4,” besluit Nicolas.

Vader Jean-Michel Baert is dan ook een trots man. “Hij verdient die kans. Nicolas werkt enorm hard en we zijn niet alleen onder de indruk van zijn werk en toewijding binnen en aan het team, maar ook van zijn prestaties die onze verwachtingen gewoonweg overstijgen,” besluit Jean-Michel.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Grégoire Munster is er klaar voor

Grégoire Munster en Louis Louka gaan eind deze week de strijd aan voor de titel in het ERC1 Junior kampioenschap, we wensen...

DS Automobiles en Techeetah terug klaar om te winnen!

In een Parijse studio in de buurt van het hoofdkantoor in Versailles, bevestigden DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH vandaag opnieuw hun...

BRC 2021 met 9 rally’s, waarvan er 6 meetellen

Binnen twee weken had het doek moeten vallen over het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 in de Spa Rally, maar helaas moest...

Vier vragen aan Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat op het punt zijn derde seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap aan te vatten. In de loop...

RX Duitsland geannuleerd, Kristoffersson kampioen

De organisatie van het 'FIA World Rallycross Championship' heeft vandaag laten weten dat nu ook de laatste manche, de 'World RX of...

ConXioN Omloop van Vlaanderen nu al klaar voor 61ste editie in 2021

De Omloop is nu al klaar om zijn plaats op de BRC-kalender in 2021 terug in te nemen, op 3 en 4...

Gerelateerd nieuws