Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels, 47 jaar na de titel van 1973 maakt een Alpine Rally zijn comeback in het World Rally Championship (WRC).

Na een geweldige start in Frankrijk beleeft de Alpine Rally R-GT zijn debuut in het World Rally Championship tijdens de volgende ronde van het WRC: de Ypres Rally Belgium, die plaatsvindt van 19 tot 22 november. Het initiatief komt er dankzij Centre Alpine Brussels, en het Franse team Team FJ, Alpine Rally-distributeur en partner van Signatech Alpine.

De legendarische piloot Marc Duez heeft een carrière die indrukwekkend is, zowel in de rallysport (drievoudig Belgisch kampioen en officieel piloot in het Wereldkampioenschap voor Austin Rover Metro, BMW, Toyota of Seat) als op het circuit (3 overwinningen in de 24H Spa , 4 overwinningen op de 24 uur van de Nürburgring en categorie overwinningen op de 24 uur van Le Mans en Daytona).

Marc Duez: “Het is een geweldig avontuur waar ik omringd zal worden door enthousiastelingen! Jacques Castelein, mijn navigator is al heel lang een vriend en ons begrip in de auto is perfect. We hebben ook een zeer sterke vriendschap met de familie Galpin en het is een waar genoegen om te rijden voor hun altijd zeer professionele team. Ik kan niet wachten om de Alpine Rally R-GT te ervaren na het rijden met legendarische auto’s als de BMW M3 of de Porsche … hoewel de omstandigheden zeker niet de beste zullen zijn voor achterwielaandrijving. Tot slot een grote dank aan Frank De Tant en aan het Alpine Center Brussels die deze deelname mogelijk hebben gemaakt. ”

Foto: FB Team FJ

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws