Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries blijven bij het Mercedes-Benz EQ Formule E-team

Het Mercedes-Benz EQ Formule E-team is klaar voor zijn tweede seizoen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap en begint seizoen 7 in de volledig elektrische raceserie met een ongewijzigde line-up,  Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne. Het team heeft gekozen voor continuïteit achter het stuur van de vernieuwde Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02.

“We waren vorig seizoen erg tevreden van Stoffel en Nyck”, zei teambaas Ian James. Ze leverden allebei sterke prestaties, deden waardevolle ervaring op met het team en lieten zien dat ze over de juiste vaardigheden beschikken voor de Formule E. Ze zijn niet alleen ongelooflijk snel, maar hebben ook de intelligentie en het mentale vermogen om met energiebeheer om te gaan en de unieke aard van de races in Formule E. Ze kunnen deze ervaring nu in seizoen 7 toepassen. “

Mercedes-Benz EQ Formel E Team

Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries: Een goed geoefend team

Stoffel Vandoorne begint aan zijn derde seizoen in de Formule E. In de 24 E-Prix’s die hij tot nu toe heeft betwist, heeft hij één overwinning, twee poleposities en vier podiumplaatsen behaald. Hij eindigde het seizoen 2019/20 op de tweede plaats in het rijderskampioenschap.

“Ik kijk er echt naar uit om weer te racen”, zei Stoffel Vandoorne. “Het lijkt eeuwen geleden sinds de laatste race in Berlijn. We hebben sindsdien wat tests gedaan met de nieuwe auto en het was erg leuk om weer achter het stuur te kruipen. Ik kan niet wachten om te zien hoe we het volgend jaar met onze nieuwe auto gaan doen. We hebben vorig seizoen succesvol kunnen afsluiten met een overwinning en ik hoop dat we volgend jaar weer kunnen vechten voor podiums en overwinningen en komen we dichter bij de jongens aan de top. Laten we afwachten hoe het gaat. “

Nyck de Vries maakte zijn debuut in seizoen 6 in de volledig elektrische raceserie als regerend Formule 2-kampioen en eindigde het jaar als Beste Rookie op de elfde plaats. Hij pakte zijn eerste podium door als tweede te eindigen in de seizoensfinale van Berlijn en hielp het team de eerste een-twee in de serie veilig te stellen.

“Ik ben oprecht verheugd dat ik met het team aan een tweede seizoen in de Formule E kan deelnemen”, aldus Nyck de Vries. “We hadden samen een sterk debuutseizoen, hoewel het een beetje een vreemd jaar was, waarin Covid-19 na een paar races alles veranderde. Gelukkig konden we het seizoen  positief afsluiten en ik kijk uit naar wat hopelijk een normaler seizoen zal worden in 2021. Ik hoop ook dat ik alle nieuwe circuits kan leren kennen waar ik tot nu toe niet op heb kunnen rijden. Ik voel me erg op mijn gemak in het team en hoop dat we de fundamenten die we samen hebben gebouwd kunnen gebruiken om volgend jaar meer succes te behalen. “

Mercedes-Benz EQ Formel E Team

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02: Verdere ontwikkelingen onder de motorkap

Volgend seizoen racen Nyck en Stoffel met een bijgewerkte versie van de Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02, waarvan de koolstofvezel body zilver glanst met accenten in EQ-blauw. Bovendien zijn de Mercedes-sterren nu op meer prominente plaatsen op de motorkappen van de racewagen geplaatst.

Al met al is de auto een verdere ontwikkeling van de auto van vorig jaar, en de grootste veranderingen zijn te vinden onder de motorkap, aangezien het team de aandrijflijn voor het nieuwe seizoen heeft bijgewerkt.

Het team staat volgend seizoen voor een groot aantal nieuwe uitdagingen, zowel op als buiten het circuit. Strijden tegen enkele van ’s werelds sterkste coureurs, teams en fabrikanten, het gaat niet alleen om prestaties, maar ook om perfect gecoördineerd teamwerk, intelligent energiebeheer, doordachte strategieën en snelle en flexibele besluitvorming.

Mercedes-Benz EQ Formel E Team

De volgende officiële afspraak voor het team is in Valencia, waar het zal deelnemen aan de Formule E-tests (27 november – 1 december). Seizoen 7 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap begint op 16 januari 2021 in Santiago de Chile met een double-header.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws