Magnus top op dag 1 in WTCR Aragon

Dit weekend strijkt de WTCR voor het eerst neer op Motorland Aragon in Spanje. Vanochtend waren daar de eerste twee vrije trainingen en telkens was rookie Gilles Magnus daar de snelste in zijn Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS. In de kwalificatie deze middag moest hij uiteindelijk alleen maar Jean Karl-Vernay laten voorgaan. Na een onderzoek deze middag werd de snelste tijd nog ingetrokken en mag Magnus dus vanaf polepositie vertrekken in race 3.

Foto met dank aan WTCR

Vrije training 1 startte deze morgen om acht uur en het was Magnus die de snelste was met 2.06.045. Teamgenoot Nathanaël Berthon was slechts 0.282 seconden trager op het 5.345 kilometer lange circuit. De laatste podiumplaats was voor Santiago Urrutia in een Cyan Performance Lynk & Co 03 TCR. Wildcard Nicolas Baert moest tevreden zijn met P21 nadat hij zijn debuut maakte in de WTCR.

Ook vrije training 2 was een kolfje naar de hand van Comtoyou Racing Audi. Gilles Magnus en Nathanaël Berthon bleven P1 en P2. Magnus verbeterde zijn tijd wel naar een 2.05.724. Berthon verbeterde ook zijn tijd, maar was toch 0.301 seconden trager dan zijn teamgenoot. Derde snelste was kampioenschapsleider Yann Ehrlacher al moet hij door een motorwissel achteraan vertrekken in race 1 samen met Berthon. Baert zette een tijd neer goed voor P20.

Kwalificatie is traditiegetrouw verdeeld in drie delen en in Q1 was er een grote verrassing want zowel de eerste, Yann Ehrlacher, als de tweede, Esteban Guerrieri, in het kampioenschap stootten niet door naar Q2. Ook Nicolas Baert blijft steken in Q1. Hij zette een vijftiende tijd neer. Snelste in Q1 was Norbert Michelisz in zijn BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse Hyundai i30 N TCR. Hij start daarmee vanop polepositie in race 1.

In Q2 was Gilles Magnus de snelste en mocht hij dus samen met Santiago Urrutia, Nathanaël Berthon, Jean Karl-Vernay en Thed Björk naar Q3. De Hongaar Bence Boldisz van Zengő Motorsport CUPRA Leon Competición mag starten vanop Polepositie in race 2.

Foto met dank aan Zengő Motorsport (facebook)

In Q3 krijgt elke rijder één rondje om zijn snelle tijd neer te zetten. Jean Karl-Vernay mocht de spits afbijten in zijn Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR by Romeo Ferraris. Hij zette meteen een 2.06.367 neer daarmee . Urrutia verremde zich in de laatste bocht en zette een 2.07.152 neer goed voor P4. Berthon kon uiteindelijk geen tijd neerzetten door een probleem met de wagen en start race 3 vanop P5.

De laatste twee in Q3 waren Björk en Magnus. Björk zette uiteindelijk een 2.06.805 neer en moet tevreden zijn met P3. Magnus reed zijn Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS naar een 2.06.600 en start race 3 vanop de eerste rij op P2.

Update: doordat Vernay de track limits niet respecteerde start onze landgenoot de derde race vanop de pole!

Foto met dank aan WTCR

Morgen staan de drie races op het programma in Motorland Aragon in Spanje.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws