Gilles Magnus in de lijst der records

Noem het indrukwekkend, noem het subliem, noem het magistraal of noem het … ‘Magnustraal’! We hebben het over de records van het afgelopen seizoen in het WTCR – FIA World Touring Car Cup waar onze landgenoot Gilles Magnus in elke categorie voorkomt.

In de algemene eindstand werd Gilles aan het stuur van zijn #16 Comtoyou Team Audi Sport Audi RS 3 LMS met 210 punten vijfde. Zeker en vast de bekroning van een mooi seizoen en ook in een overzicht komt onze landgenoot in elke categorie voor.


Beginnen we even met het aantal overwinningen in 2022. Op de eerste plaats prijkt kampioen Mikel Azcona die in zijn Hyundai Elantra N TCR vier overwinningen behaalde gevolgd door Gilles die drie keer won. Berthon, Girolami, Huff en Urruia wonnen elk twee keer, Michelisz één keer.

Wat de pole posities betreft was Girolami drie keer het snelst. Azcona startte twee keer van op P1. Bennani, Berthon, Urruia en onze landgenoot elk één keer.

Rob Huff reed in zijn Cupra Leon Competición vier keer een snelste ronde. Gilles Magnus en Mikel Azcona elk drie keer, Berthon en Michelisz twee keer en Guerrieri en Urruia elk één keer.


Ook een zeer mooie voor onze landgenoot zijn het aantal aan de leiding gereden ronden. Azcona scoort daar met 61 stuks het best, maar Gilles heeft er toch ook maar mooi 57 achter zijn naam staan. Girolami zit aan 52 stuks, Berthon aan 50. Daarna duikt het aantal naar beneden tot 26 voor Huff.

Ronderecords sneuvelen er elk jaar wel weer en dat was ook dit jaar niet anders. Gilles Magnus deed dat één keer in de WTCR Race van Spanje en dit tijdens de kwalificaties. Girolami lukte het drie keer en ook Azcona, Bennani en Berthon deden het één keer. Op het circuit in Spanje was onze landgenoot duidelijk in zijn nopjes want ook tijdens de race verbrak hij het ronderecord. In de WTCR Race van Saoedi-Arabië deed hij dat nog eens over. Enkel Azcona lukte het drie keer. Berthon, Huf en Michelisz moesten zich tevreden stellen met één keer.

(foto’s met dank aan WTCR Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws