Gilles Magnus pakt de vijfde tijd in Jeddah

Onze landgenoot Gilles Magnus heeft zich in de kwalificaties van de laatste races van het FIA WTCR, in de ‘WTCR Race of Saoedi-Arabië’ op het Jeddah Corniche Circuit, naar een vijfde tijd gereden. Hij scoort daar nog zes punten mee.

In de eerste kwalificatie reed Gilles in zijn #16 Comtoyou Team Audi Sport Audi RS3 LMS een tweede tijd en dit op 0.091 sec. van Mikel Azcona die in zijn BRC Hyundai N de eerste tijd klokte. In Q2 was onze landgenoot goed voor een derde tijd achter teamgenoot Nathanael Berthon op P1 en Azcona op P2. Ook in Q3 was Berthon de snelste van vijf voor Michelisz, Azcona, Coronel en onze landgenoot.

Mikel Azcona ‘King of WTCR’

Azcona zat nog in de wagen tijdens de tweede kwalificatie toen hij via de radio het nieuws te horen kreeg dat hij de nieuwe ‘King of WTCR’ was geworden. Dankzij de punten die Azcona tijdens de kwalificatie behaalde, geholpen door het feit dat naaste achtervolger Nestor Girolami Q3 niet zou halen wegens pas een twaalfde tijd, was de puntenkloof te groot geworden.

“Ongelooflijk, ongelooflijk,” zei een opgetogen Azcona. “Ik kan het niet vatten, gewoonweg schitterend. Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt en na vier zeer zware jaren in het WTCR is het dan eindelijk gelukt om de titel te pakken,” besluit een dolgelukkige Mikel Azcona.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws