De laatste is voor Gilles

Gilles Magnus heeft gisterenavond op het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië in zijn #16 Comtoyou Team Audi Sport Audi RS3 LMS de laatste race van het FIA WTCR 2022 gewonnen. Onze landgenoot eindigt zo op een vijfde plaats in de algemene eindstand van het kampioenschap.

Het was Nathanaël Berthon, teamgenoot van Gilles bij Comtoyou Racing, die in de eerste race de pole omzette in een overwinning. Magnus werd na een schitterend duel met kampioen Azcona uiteindelijk vijfde achter Norbert Michelisz op P2, Tom Coronel op een mooie derde plaats en Franco Girolami op de vierde stek.


In de tweede en laatste race van het weekend en tevens ook van het kampioenschap onder de huidige vorm vertrok Attila Tassi in diens Liqui Moly Team Engstler Honda Civic van op de pole en hield zich enkele bochten verder vakkundig in wanneer Esteban Guerrieri in een poging om de eerste plaats te pakken te laat in de remmen ging en al slippend van de baan ging. In de volgende ronde ging was het een iets te overmoedige Franco Girolami die in de fout ging en daarbij leider Tassi en de Hyundai van Nicky Catsburg meepakte. Het trio ging van de baan en dat opende de deur voor onze landgenoot die op dat moment op de vierde plaats hing.

Magnus bleef aan de leiding tot de race na een incident tussen Nathanaël Berthon en Rob Huff onder de gele vlag werd afgevlagd. Gilles pakte zo zijn derde overwinning van het seizoen.


“Man wat had ik dit oh zo nodig,” waren de eerste worden van een gelukkige Gilles Magnus. “Niet alleen voor mezelf en mijn vertrouwen, maar ook voor het team natuurlijk. We hebben moeilijke tijden meegemaakt. Bahrein was nog niet helemaal vergeten en ook hier maakte ik in Q3 een foutje. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld maar dit was dan weer precies wat ik nodig had om het allemaal goed te maken, om het seizoen af te sluiten en om wat extra zelfvertrouwen mee naar het volgende seizoen te pakken. Achter onze landgenoot, die in de tweede race trouwens ook de snelste tijd liet noteren, werd Viktor Davidovski tweede, Azcona derde, Michelisz vierde en Huff vijfde.

In de eindstand bij de teams eindigde Comtoyou DHL Team Audi Sport op een derde plaats met 355 punten. Comtoyou Team Audi Sport eindigde vierde met 338 punten.

(foto’s met dank aan WTRC Press Office)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws