Kwalificaties sleutel tot de wedstrijd

Ugo de Wilde begint optimistisch aan de voorlaatste afspraak van het seizoen in de Eurocup Formula Renault en is vastbesloten enkele plaatsen goed te maken in de stand van het kampioenschap.

De wedstrijden volgen elkaar in een hels tempo op sinds Francorchamps. Ondanks de toenemende virusdreiging is de Eurocup Formula Renault het enige internationale kampioenschap ter wereld dat erin is geslaagd zijn kalender met tien Europese meetings (het aantal dat van bij aanvang was voorzien) over zes verschillende landen te behouden.

“Ik wil zeker Renault bedanken voor de geleverde inspanningen in deze moeilijke tijden en voor het behouden van hun kalender over tien meetings met hier en daar wat wijzigingen en met een beetje minder glitter en glamour dan voorzien. Maar in tegenstelling tot andere series, die de annuleringen opstapelden, konden wij wel blijven rijden, en dat is het voornaamste”, bekent Ugo. “Ik ben aan mijn derde PCR test toe in de afgelopen week, tussen Imola en Hockenheim. Maar op dit moment, met alle voorzorgsmaatregelen die genomen werden, slaag ik er nog steeds in om negatief te testen. Ik wil van de gelegenheid ook gebruik maken om alle partners te bedanken die, ondanks dat het ook voor hun moeilijke omstandigheden waren, mij tot op het einde zijn blijven ondersteunen. En vergeten we ook Arden Motorsport niet natuurlijk, die ook heel wat inspanningen hebben geleverd, gezien de uitzonderlijke omstandigheden waarmee we werden geconfronteerd. Dit seizoen was niet gemakkelijk, ongeacht hoe men het ook bekijkt, maar we zijn er nog altijd bij en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Niet iedereen had dat geluk. Veel competities verloren wedstrijden of zijn gewoonweg gestopt.”

Foto met dank aan Ugo de Wilde.

Ugo zal op het circuit van Hockenheim en in het kader van de DTM finale nu vrijdag al de baan op gaan voor twee testsessies. De kwalificaties staan zaterdag en op zondag om 09.40 uur op het programma en de twee races zijn er telkens in de late namiddag, om 16.10 uur.

“Ik hou goede herinneringen over aan mijn kennismaking met dit F1 circuit vorig jaar. Ik tekende voor de vijfde chrono in de regen en, nadat ik een super start maakte, kon ik profiteren van het gebakkelei tussen Victor Martins en Oscar Piastri en kon ik zelfs op een droog circuit aan de leiding rijden van deze manche gedurende vijf of zes ronden. Maar de regenafstelling was helemaal niet aangepast aan die omstandigheden. Ik was in de rechte stukken 20 km/u trager dan mijn concurrenten en uiteindelijk strandde ik net naast het podium. Ik herinner mij dat ik aan het einde van de wedstrijd moest vechten om de vierde plaats te houden voor een rode bolide die in sneltreinvaart naderde. Dat was de Arden Motorsport van Sebastian Fernandez, die toen tweede snelste van de race was. Dat belooft dus voor dit weekend. Sedert drie wedstrijden nu scoorde ons team het meeste aantal punten … achter ART. We hadden minstens telkens een wagen op het podium in elke manche sinds Barcelona. Dat was drie maal voor Alex Quinn en drie maal voor mij. Om diverse redenen, die ik al heb uitgelegd, kende ik bewogen kwalificatiesessies in Italië. Die zullen hier opnieuw de sleutel tot de wedstrijd worden. Je moet absoluut vertrekken vanop de eerste twee rijen om kans te maken op een podium. En daartoe moet je erin lukken om alle puzzelstukjes in elkaar te passen over één enkele ronde. Maar het potentieel is er. Ik bezet nog altijd de negende plaats in het kampioenschap, want de eerste race op Francorchamps kreeg helaas maar de helft van de punten toegekend omdat ze werd gestopt met rode vlag. Maar ik zit maar 13 punten verwijderd van de zesde plaats, en dat is mijn doelstelling voor het einde van het seizoen. Ik zal hiervoor vechten, daar kunnen jullie op rekenen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws