Rebellion Racing terug op de tracks

Van 3 tot 15 januari 2021 keert Rebellion Timepieces voor de tweede keer terug op de proeven van de 43e Dakar als de officiële tijdwaarnemer van de wedstrijd. Het merk is meer dan alleen een partner, het zal ook aanwezig zijn in het hart van de race met de deelname van zijn president, Alexandre Pesci en coureur Romain Dumas.


De Dakar is meer dan een rally, het is een uniek avontuur in de wereld! Voor het tweede opeenvolgende jaar deelt Rebellion Timepieces haar passie voor autoracen en begeleidt ze de Dakar-coureurs als officiële tijdwaarnemer. De 43e editie van de mythische rally-raid neemt zijn concurrenten mee op zoek naar prestaties naar Saoedi-Arabië. De start wordt gegeven in Jeddah. Door een gedurfd ritme aan te nemen, zullen de bemanningen het voorrecht hebben om een ​​nieuwe route te ontdekken die bestaat uit 12 etappes. Het hoogtepunt wordt een marathonetappe tussen duinen en woestijnvlaktes, die de mechanica en de rijvaardigheid van de bemanning op de proef zal stellen. De laatste terugkeer in de stad aan de oevers van de Rode Zee belooft opwindend te worden.

Twee horloges met Dakar-kleuren

Om zijn deelname aan Dakar 2021 te vieren, brengt Rebellion Timepieces twee horloges uit in beperkte series: een Twenty One Three Hands en een Predator Chronograph in een gelimiteerde oplage van 20. Wat hebben ze gemeen? Ze hebben een krachtig ontwerp dat is geïnspireerd op de wereld van de autosport en worden aangedreven door een ultramodern, Swiss Made, robuust en duurzaam mechanisme.

De legende van de Dakar wordt bij elke editie bestendigd met de aanwezigheid van de internationale rallyelite. In januari 2021 zullen meer dan 500 ervaren en amateurrijders strijden achter het stuur van auto’s, vrachtwagens, motorfietsen, SSV’s en quads die kracht en uithoudingsvermogen combineren. Er zal ook een nieuw evenement zijn intrede doen: de Dakar Classic. De glorie van weleer zullen het genoegen hebben om deel te nemen aan een regelmatigheidsevenement dat parallel aan de Dakar wordt georganiseerd, met identieke start- en finishlocaties. Replica’s van voertuigen die vóór 2000 zijn ontworpen en hebben deelgenomen aan de Dakar, komen in aanmerking als oldtimers en vrachtwagens. Uitgenodigde deelnemers zijn onder meer Nasser Al-Attiyah (winnaar van de Dakar 2019), Stéphane Peterhansel (13 Dakar-overwinningen: 6 motorfiets en 7 auto), Carlos Sainz (tweevoudig wereldkampioen en dubbel winnaar van de Dakar Rally). Rebellion is wederom betrokken bij de race met twee auto’s in de kleuren van Rebellion Racing. De ene wordt bestuurd door Alexandre Pesci, voorzitter van Rebellion Timepieces, de andere door Romain Dumas, onder meer winnaar van de 24 uur van Le Mans en recordhouder van de Pikes Peak heuvelklimrace.

Alexandre PESCI, President van Rebellion Corporation en 2021 Dakar Rally-coureur – Rebellion DXX # 351

“Ik ben erg trots om voor de tweede keer deel te nemen aan deze buitengewone race en ik kijk uit naar de startdag. Des te spannender is het, nadat we vorig jaar als 3e rookie zijn geëindigd en vooral de Dakar hebben geëindigd. Dat we terugkomen met twee auto’s, waarvan er één wordt bestuurd door Romain Dumas, piloot van Rebellion Racing tijdens de 24 uur van Le Mans 2020, hij zal opnieuw onze kleuren verdedigen en de race animeren. Nog nederiger, mijn doel is om deze prachtige rally nog een keer te eindigen en aangezien ik weet wat ik deze keer kan verwachten, kan ik mijn 43ste plaats overall verbeteren. “

Stephan KÜHNI, 2021 Rally Dakar Bijrijder – Rebellion DXX # 351

“Mijn eerste deelname aan de Dakar Rally in 2020 heeft een ongelooflijke indruk op me gemaakt. Veel emoties kwamen tijdens de rally door elkaar, met twijfels, vreugde, moeilijke momenten, maar een grote voldoening voor elke voltooide stap! Ik kijk ernaar uit om deze intense momenten opnieuw te beleven, met mijn vriend en uitstekende piloot Alexandre, in deze natuurlijke en adembenemende decors van Saoedi-Arabië. Mijn verwachtingen zijn duidelijk hoger dan vorig jaar voor de resultaten van 2021 met een geweldig Rebellion-team, ook al blijft het hoofddoel om de race met een glimlach en een goed humeur af te sluiten! ”

Romain DUMAS, Rebellion Racing-coureur van de Dakar Rally 2021 – Rebellion DXX # 315

“Ik ben erg blij om met Rebellion Racing deel te nemen aan de Dakar. Het is een evenement dat me na aan het hart ligt omdat het een van de grootste races ter wereld is. Met twee ploegen is het doel duidelijk: het zal zijn om de Dakar met beide auto’s te finishen. Het zou een enorme beloning zijn voor een privéteam. Persoonlijk, als ik erin slaag om goede tijden neer te zetten, zal ik met genoegen laten zien dat de prestaties van de auto aanwezig zijn. De Dakar is net als de 24 uur van Le Mans, het is een heel zware, heel lange race. Laten we afwachten, maar we zijn veel beter voorbereid dan vorig jaar en nog steeds zo gemotiveerd als altijd. “

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws