Magnus gaat vol voor WTCR-titel in 2021

Gilles Magnus heeft zijn zinnen gezet op het winnen van de WTCR – FIA World Touring Car Cup in 2021 na zijn verovering van de eerste WTCR Rookie Driver award met steun van het Belgische ASN’s RACB National Team initiatief. De 21-jarige Magnus domineerde begin 2020 de klasse voor coureurs van 23 jaar en jonger met ervaring in niet meer dan twee WTCR-evenementen. Maar hij heeft nog veel meer bereikt: hij ging de seizoensfinale in als een van de algemene titelkandidaten en eindigde het WTCR-weekend van Aragón met vier podia.

Magnus werd door het RACB National Team snel van TCR Europe naar het WTCR voor 2020 gebracht en uitgedaagd voor een podiumplaats bij de seizoensopening van de WTCR Race of Belgium op circuit Zolder. Na een doorbraak met een top drie tijdens de WTCR Race van Slowakije medio oktober, behaalde Magnus de WTCR Rookie Driver-titel met nog één evenement te gaan. Dat nog steeds in een met Goodyear uitgeruste Audi RS 3 LMS voor het topteam Comtoyou Racing.

“Het is een heel goed jaar geweest, veel beter dan ik had gedacht of gehoopt en dat is heel positief”, aldus Magnus. “Als je me zou zeggen dat het mogelijk zou zijn om de titel te winnen voor de laatste ronde, zou ik je niet geloofd hebben. Maar het was goed om zoveel punten te hebben voor het einde van het jaar.”

Hoewel hij een algemene titelkandidaat was toen het laatste MotorLand Aragón weekend begon, drong Magnus erop aan dat het nooit zijn focus was. “Als het wiskundig mogelijk is, is het mogelijk, dus je moest er voor gaan, maar als een rookie, zelfs voor het einde van het seizoen, zou ik blij zijn geweest met de top vijf, zelfs de top 10. Het winnen van de WTCR Rookie titel voor het einde van het seizoen laat zien hoe dominant we waren in deze klasse. We hebben laten zien dat we de snelheid hebben om voorin te spelen en dat is echt belangrijk.”

Van zijn steun van de RACB, zei Magnus: “Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ze me deze kans hebben gegeven en me nog steeds steunen. Zonder hen zou ik hier niet zijn, ze doen echt geweldige dingen met jonge Belgische piloten zoals ik. Ze geven hen kansen, die ze anders nooit zouden hebben, dus dank je wel jongens is alles wat ik kan zeggen.”

Magnus hoopt nu de kans te krijgen om verder te bouwen op zijn enorm indrukwekkende nieuwkomersseizoen door de algemene WTCR-titel te winnen in 2021. “Als ik de kans krijg om volgend jaar weer in WTCR te rijden, ga ik voor de titel, maar ik ben nog jong en hopelijk heb ik een lange carrière voor me. Ik ben echt veranderd als persoon dit jaar. WTCR is iets waar ik mijn hele leven van gedroomd heb en hier zijn is iets wat je echt op een positieve manier verandert. Competitief zijn is nog beter en zelfs de manier waarop ik met het team werk, is veel verbeterd. Wat ik heb geleerd over de auto is omdat deze jongens veel dieper in de details gaan”.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws