Sterke en innovatieve technologiepartners voor de nieuwe BMW M4 GT3

De ontwikkeling van de nieuwe BMW M4 GT3 is in volle gang – en BMW M Motorsport kan rekenen op de steun van een aantal bewezen, sterke technologiepartners. Ze leveren componenten voor verschillende onderdelen van het nieuwe vlaggenschip GT3. De samenwerking met deze technologiepartners zal meerdere jaren duren.

“We kunnen allemaal niet wachten om onze teams vanaf 2022 in actie te zien met de BMW M4 GT3 op de circuits over de hele wereld”, aldus Markus Flasch, CEO van BMW M GmbH. “We willen onze raceklanten een auto bieden waarmee ze naadloos kunnen aansluiten op het succes dat ze genoten met de BMW M6 GT3. We willen ook meer klanten imponeren met de BMW M4 GT3 en ze als teams laten winnen. De nieuwe auto biedt state-of-the-art technologie, niet in de laatste plaats dankzij onze technologiepartners. Ze behoren tot de besten in hun vakgebied en we zijn verheugd dat ze ons met hun specifieke expertise en componenten ondersteunen bij de ontwikkeling van de BMW M4 GT3. Dit is de perfecte basis voor een succesvolle nieuwe raceauto. ”

Shell en Akrapovič behoren tot de langdurige technologiepartners van BMW M Motorsport en zijn ook betrokken bij de BMW M4 GT3. Als ‘Premium Technology Partner’ van BMW M Motorsport draagt ​​Shell Lubricants bij aan de modernste smeermiddelen en transmissieoliën, en levert het ook de brandstof voor tests. Het Sloveense bedrijf Akrapovič is de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige uitlaatsystemen en heeft zijn wortels in de autosport. Akrapovič is al bijna drie decennia een gevestigde naam in de internationale motorsport en heeft met zijn innovatieve uitlaatsystemen een belangrijke rol gespeeld in talloze titels en raceoverwinningen voor zijn motorsportpartners.

Endless Advance Co. Ltd. is ‘Official Partner’ op het gebied van remtechnologie. Het Japanse bedrijf, zijn Europese dochter Endless Brake Technology Europe AB en BMW Motorsport werken al enkele jaren samen. Endless speelt zijn rol in het BMW M4 GT3-project met de ontwikkeling van geavanceerde race-remmen en biedt ook technische ondersteuning.

Een andere innovatie in de BMW M4 GT3 is de nieuwe hydrostatische modulaire koppelingsactuator van Schaeffler. Deze technologie, die de volgende generatie van koppelingsautomatisering inluidt, is onlangs geïntroduceerd in productievoertuigen en heeft vanaf het begin indruk gemaakt. De Schaeffler-koppelingsactuator vindt nu zijn weg naar het circuit in de BMW M4 GT3 en zal met zijn innovatieve technologie een veel dynamischer starten mogelijk maken.

Wat het chassis betreft, breidt BMW M Motorsport ook de samenwerking met twee bewezen technologiepartners uit met de BMW M4 GT3. Speciale veren van H&R en racedempers van chassisfabrikant KW automotive zorgen ervoor dat de nieuwe raceauto onder alle omstandigheden perfect de weg vasthoudt.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws