2021 NWES kalender onthuld

De 2021 NASCAR Whelen Euro Series kalender werd vandaag onthuld en zal alle Europese NASCAR-fans in vervoering brengen! De EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR 2 kampioenschappen van 2021, die op 17 en 18 april in Valencia van start gaan, zullen in totaal 28 spannende door-to-door NASCAR-races bevatten in zeven verschillende landen op enkele van de meest iconische Europese circuits.

“We zijn erg trots op deze kalender voor 2021, die enkele van de beste circuits in Europa bezoekt en een grote diversiteit aan lay-outs biedt voor onze teams en coureurs om hun vaardigheden te laten zien”, verklaarde NWES-voorzitter Jerome Galpin. “Met al onze circuitpartners hopen we terug te keren naar een normale situatie en grote Amerikaanse festivals te kunnen organiseren om duizenden fans te verwelkomen die onze passie voor het pure racen en de Amerikaanse cultuur delen. We zijn vastbesloten om door te gaan met het aanbieden van een van de beste raceshows in Europa op en rond het circuit!

De NASCAR Whelen Euro Series bevat 2 verschillende kampioenschappen: EuroNASCAR PRO is gewijd aan professionele en high profile coureurs, terwijl de EuroNASCAR 2 beperkt is tot jonge en amateurcoureurs. Zowel EuroNASCAR PRO als EuroNASCAR 2 rijders delen dezelfde auto maar scoren punten in hun eigen kampioenschap. Elke divisie zal op elk van de 7 evenementen twee wedstrijden rijden voor een totaal van 28 wedstrijden gedurende het seizoen.

Het seizoen 2021 begint op 17 en 18 april met de traditionele openingsrondes in Valencia, Spanje. Het Valencia NASCAR Fest op het Circuit Ricardo Tormo zal zijn achtste editie vieren. Op 15-16 mei zal Italië en de fascinerende 4 km lange Autodromo di Vallelunga het tweede evenement van het seizoen organiseren met het tweede Amerikaanse Festival van Rome. Een maand later, op 19 en 20 juni, keert NWES terug naar Tsjechië om de 4.212 km van het snelle Autodrom Most aan te pakken in het kader van de tweede editie van de Autodrom Most NASCAR Show.

Het seizoen zal op 3-4 juli halfweg zijn met een unieke viering op het historische Brands Hatch, UK Indy Circuit met het razend populaire Amerikaanse SpeedFest. Op het iconische 1,9 km lange Indy Circuit zal voor de achtste keer de Britse NASCAR GP plaatsvinden. De legendarische Duitse Hockenheimring zal dan op 17 en 18 juli de voorlaatste ronde van het NWES-reguliere seizoen organiseren. Het snelle Duitse circuit zal bepalen hoe de puntenstand er zal uitzien bij het ingaan van de zomervakantie.

EuroNASCAR zal dan op 18-19 september weer in actie komen door de Kroatische Riviera en Automotodrom Grobnik, gelegen in Rijeka, voor de tweede keer te bezoeken na een succesvolle eerste editie in 2020.

De EuroNASCAR Finals op Circuit Zolder, België, is een klassieker op de kalender van de NASCAR Whelen Euro Series en zal op 9 en 10 oktober op dramatische wijze de Europese NASCAR-kampioen van 2021 bepalen. Het Belgische circuit en zijn Amerikaanse Festival Circuit Zolder zullen voor de zesde keer de EuroNASCAR Finals organiseren.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws