Officina Caira, de werkplaats die het erfgoed van F1 in stand houdt

Het was in 2015 tijdens een familiemaaltijd dat de gebroeders Caira – Sebastiano en Silvano, twee Belgo-Italianen – besloten om dit avontuur te lanceren na de aankoop van een F1-auto door Silvano voor zijn persoonlijk plezier, een Jordan 198.

De hoofdactiviteit van Officina Caira is de restauratie en verkoop van historische F1-wagens. De werkplaats, gelegen op 25 km van Brussel in België, heeft tientallen droommodellen van verschillende generaties.

De specialiteit van de twee gepassioneerde broers is om hun auto’s in hun originele staat te herstellen, en dit varieert uiteraard van mechanica tot esthetiek, en ze besturen met de chauffeurs van hun tijd.

Voor Sebastiano en Silvano is elke F1-auto als een kunstwerk, een uniek stuk om mee te reconstrueren geduld, nauwgezetheid en precisie. Het opgraven van dergelijke juwelen is niet eenvoudig, maar de auto’s worden vaak rechtstreeks verkregen van huidige teams of particuliere verzamelaars.

Officina Caira heeft ook een exclusief contract met Sauber (momenteel Alfa Romeo F1-team). Dankzij zijn waardevolle contacten kan het originele reconstructies garanderen en certificaten van authenticiteit voor haar klanten. De klantenkring is internationaal en varieert van liefhebbers tot verzamelaars, inclusief chauffeurs. De prijsklasse is erg breed en varieert afhankelijk van het type auto dat men wenst.

Als een klant louter een showauto wil aanschaffen, beginnen de prijzen bij ongeveer € 50.000. Maar voor een volledig werkende machine, prijzen kunnen oplopen tot enkele miljoenen euro’s, afhankelijk van de autofabrikant, trackrecord, wie heeft gereden en zijn algemene geschiedenis. Officina Caira heeft in haar werkplaats verschillende historische F1-auto’s te koop aangeboden. Auto’s die je laten dromen en die zijn bestuurd door de beste chauffeurs.
De huidige inventaris omvat een Arrows A9 aangedreven door Thierry Boutsen in 1986, een Benetton B188 bestuurd door Alessandro Nannini in 1988, de Jordan 198 van Damon Hill die de chaotische Belgische GP won in 1998, enz.

Het is ook mogelijk om een ​​specifiek model aan te vragen bij Officina Caira. Alle beschikbare auto’s zijn zichtbaar op de website.

Officina Caira biedt ook “Memorabilia” (decoratieve) onderdelen en een veelvoud aan reserveonderdelen aan via eShop.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws