Lukyanuk ERC kampioen, overwinning voor Fourmaux – Jamoul

Alexey Lukyanuk mag zich samen met zijn co Alexey Arnautov ERC kampioen 2020 noemen. In hun Citroën C3 R5 behaalden ze een zevende plaats, en daar was Russische piloot niet tevreden mee. Alexey: “Ik ben teleurgesteld over mijn prestaties vandaag, ik maakte twee fouten. Het was een zware rally hier. Ik heb gewacht op dit moment, er was zoveel druk dit seizoen, nu kan ik terug ademen en ontspannen.”

Oliver Solberg werd ERC kampioen bij de juniors. De zoon van Petter Solberg eindigde op een vierde plaats in zijn Volkswagen Polo. Het gevecht om de titel met Grégoire Munster kwam er helaas niet, het tijdsverlies aan het begin van de rally kon Grégoire onmogelijk nog goed maken. Hij moest vrede nemen met de 20ste plaats.

Oliver Solberg: “Ongelooflijk, ik ben zo blij. Ik genoot van de laatste proef, het was glijden van begin tot eind. Het was een ongelooflijk jaar, dit kampioenschap heeft me veel laten bijleren op asfalt.”

De rally werd gewonnen door Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul in hun M-Sport Ford Fiesta Rally2. Het duo reed een heel sterke wedstrijd in verraderlijke omstandigheden.

Charles Munster eindigde op plaats 44 en Amaury Molle op plaats 47. UITSLAG

Foto: FIA ERC

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws