Nederlandse Peugeot 206 Rallye Cup klaar voor 2021

Nadat het rallyseizoen 2020 volledig in het water viel door de coronacrisis, lijkt het er voorzichtig op dat 2021 voor de Nederlandse Peugeot 206 Rallye Cup herstel laat zien. Of dit betekent dat er ook daadwerkelijk weer wedstrijden worden verreden is nog niet zeker, maar de voorbereidingen zijn in volle gang.

De kalender voor het komende seizoen is ongewijzigd overgenomen uit het verloren jaar 2020. Dat betekent dat onderstaande wedstrijden meetellen voor het kampioenschap van 2021 voor de grootste rallycup van Nederland:

14/04 Previder Zuiderzeerally
18/06 Autosoft Vechtdalrally
09-10/07 GTC Rally
17-18/09 Eurol Hellendoornrally
23-24/10 Conrad Twente Rally

Door de keuze voor 5 rally’s kunnen de deelnemers aan de cup ook meedoen in het nationaal rallykampioenschap in de klasse RC4.

Het technisch regelement is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Dat houdt in dat het deelnemen met de een vrijwel standaard Peugeot 206 1.6 16v bijzonder aantrekkelijk blijft. Afgelopen seizoen werd de kortere eindoverbrenging verplicht gesteld en dit zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor meer beleving  in de rallyauto.

Ook qua deelnemers is er positief nieuws. Voor de eerste wedstrijd van 2020 (de Zuiderzeerally) stonden 20 teams ingeschreven als deelnemer aan de Peugeot 206 Rally Cup. In het afgelopen jaar hebben zich nog verschillende teams gemeld om te gaan bouwen aan een nieuwe rallyauto. De verwachting is daarom gerechtvaardigd dat er komend seizoen opnieuw grote aantallen deelnemers uit de cup aan de start verschijnen bij de verschillende wedstrijden. Onder de nieuwe deelnemers is in ieder geval een behoorlijk verrassende inschrijving waar op een later tijdstip meer duidelijkheid over gegeven kan worden.

Toyo Tires Benelux heeft aangegeven de samenwerking met de Peugeot 206 Rally Cup te willen verlengen voor een periode van twee jaar. De Peugeot 206 Rally Cup is blij met de verlenging van de overeenkomst die al vanaf de start van de rallycup in 2017 loopt. ‘De Toyo banden bevallen erg goed en de prijs-/kwaliteitverhouding in ongekend goed’ aldus cup coördinator Rutger-Jan Hesselink.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws