Sezoensrally over twee dagen

Het is al vele jaren geleden dat de Sezoensrally nog eens over twee dagen verreden werd, maar in 2021 zal dat sinds lang nog eens gebeuren. Op vrijdag 14 mei 2021 gaat de shakedown door alsook de drie eerste klassementsproeven, ’s anderendaags op zaterdag 15 mei worden de overige 13 kp’s gereden. Dat merkten we op toen de Sezoensrally deze avond de affiche op hun facebookpagina zette.

De Sezoensrally is ongetwijfeld één van de mooiste rally’s die ons land rijk is. De typische maaskiezel, het onverhard, het stof, … het maakt het plaatje daar in en rond Bocholt helemaal compleet, zeker bij mooi weer.

We namen even contact op met Eddy Smeets die ons het volgende wist te vertellen:

“Op 4 december 2020 stelde RT Moustache het concept voor de Sezoensrally 2021 voor aan de gemeente Bocholt. Daar was men aangenaam verrast dat de vereniging – nochtans het voorbije jaar getroffen door het overlijden van twee van zijn drie stichters (Jeff ‘Moustache’ Steensels en Mathieu Baens) – zo bleef doorwerken. Gecharmeerd door het voorstel, kreeg RTM alvast groen licht van de gemeente Bocholt voor een iets andere aanpak in 2021.

Het concept voor de 44ste editie is geïnspireerd op een aantal elementen: een brainstorm met de oud-bestuursleden in juli, een tevredenheidsonderzoek bij een 150-tal piloten en co-piloten in oktober, de goede score in de enquête van de promotor van het BRC alsook en last but not least … Covid 19. Niemand kan nu zeggen wat het medio mei zal geven, dus kan je daar als organisatie best nog rekening mee houden. Met al deze stukjes werd een puzzel voor 2021 gelegd.

Een representatieve shakedown, vorig jaar al door vele toppers gevraagd, was iets wat prominent uit de enquête naar voren kwam. Hopelijk krijgt deze testrit dan ook veel geïnteresseerden aan de start. Alhoewel velen het graag behouden als eendagswedstrijd waren er toch zeker ook voorstanders voor een nieuw concept. De shakedown, enkele avondproeven op de eerste dag en de hoofdbrok op zaterdag is dus het plan voor 2021.

Eén keer in het verleden was er reeds een tweedaagse wedstrijd in Bocholt, met name op 29 en 30 mei 1992. Toen werden 8 en 15 kp’s verreden,” aldus Eddy Smeets.

Meer nieuws volgt later.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws