Eerste test van Prinzie en Vermeulen met de Alpine A110 Rally

Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen konden onlangs hun nieuwe rallywagen in ontvangst nemen. Het is de bedoeling om vanaf 2021 uit te pakken met de Alpine A110 Rally G-GT. En het duo uit Houthulst wil graag goed voorbereid aan de start komen. “We hebben meteen een testsessie gedaan samen met ingenieur Pieter-Jan Vanderper,” aldus Stefaan.

Op een kort stuk werden diverse set-ups uitgeprobeerd en kreeg Stefaan de mogelijkheid om de tractiecontrole te ontdekken. Met de gegevens die werden verzameld tijdens deze korte test zal nu verder gewerkt worden om de Alpine verder af te stellen. De Alpine van Stesha is nummer 17 en de eerste die werd geleverd in de Benelux.

“Het was voelbaar dat de wagen van de fabriek uit werd afgesteld voor de wegen in Frankrijk. We hebben al heel wat kunnen opsteken, maar ik was vooral onder de indruk van de baanvastheid van deze auto. Ondanks dat het een lichtgewicht GT is die op de achterwielen wordt aangedreven lijkt de auto op de weg te kleven.

De Opel Ascona 400 was ook een achtertrekker met nagenoeg evenveel power maar een vergelijking tussen beide wagens kan je natuurlijk onmogelijk maken. De Alpine rijdt 100 keer gemakkelijker, op sommige momenten zou je zelfs vergeten dat het om een achterwielaangedreven wagen gaat. Ondanks het feit dat de locatie waar we hebben getest er nat en vuil bij lag hebben we toch heel snelle passages kunnen doen, want ook de remmen zijn bijzonder efficiënt.”

Ook voor Sharon was het uitkijken om terug in het rechterzitje te kruipen. “Maar ik kijk vooral uit naar die eerste wedstrijd,” benadrukte de copilote. “Ik voelde me wel meteen goed in de Alpine, we zijn er zeker van dat we veel plezier zullen beleven met deze auto. Jammer genoeg konden maar twee personen van ons team deze kleine test doen. Stefaan en ik in de wagen en twee mecaniciens die de setup hebben aangepast. Zo verliep alles ook coronaproof!”

Wanneer de huidige maatregelen aangaande covid-19 versoepelen wordt er een persconferentie voorzien om de Alpine in de kleuren van Stesha aan het publiek te kunnen voorstellen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws