Carlos Sainz en Stéphane Peterhansel in de twee Mini John Cooper Works Buggy’s

We kregen een eerste glimp van het nieuwe ontwerp te zien tijdens de Hail Bajas, die medio december 2020 plaatsvond in Saoedi-Arabië. Ondanks de COVID 19-crisis en de beperkte testmogelijkheden als gevolg van de pandemie, zijn de ingenieurs van X-raid erin geslaagd om substantiële verbeteringen aan de Buggy aan te brengen. Hierdoor konden ze onder meer veel componenten analyseren en optimaliseren om het totaalgewicht verder te verminderen. Bijkomend zijn ook de ophangingsgeometrie en de afstelling geoptimaliseerd.

Sainz en Cruz reizen als titelverdediger naar Saoedi-Arabië, het duo zegevierde in januari dit jaar met de Mini. Voor Sainz was dit de derde overwinning van de iconische woestijnrally. Een van zijn felste rivalen in de strijd om de eindzege is dit jaar terug zijn teamgenoot Peterhansel. De Fransman start voor het eerst samen met zijn nieuwe bijrijder Boulanger aan een Dakar, maar de twee hebben al een prima resultaat behaald tijdens een warming-up rally in oktober. Met 13 Dakar-overwinningen op zijn naam kan Peterhansel beroep doen op een enorme schat aan ervaring.

Sven Quandt, X-raid-teambaas: “We kunnen haast niet wachten om aan de slag te gaan, de Dakar 2021. De route ziet er veelbelovend uit. Ons belangrijkste doel is natuurlijk om de titel te verdedigen. Om dit te bereiken, stellen we opnieuw een aantal sterke en ervaren duo’s op. Niet alleen de MINI JCW Buggy kan strijden voor de overwinning, maar ook de piloten in de vierwielaangedreven MINI JCW Rally. Ondanks de beperkingen waarmee we dit jaar hebben moeten leven, hebben we beide modellen ontwikkeld en verbeterd.”

Carlos Sainz, regerend Dakar-kampioen: “Ik ben klaar voor de Dakar, zowel mentaal als fysiek, en de MINI JCW Buggy doet het ook erg goed. Dit wordt mijn derde Dakar in een MINI, en we zijn van jaar tot jaar verbeterd. Natuurlijk is het mogelijk om opnieuw te winnen – maar je krijgt niets gratis bij de Dakar. Ik voel me zeker snel genoeg om uit te dagen voor de overwinning.”

Foto’s: Media X-Raid


Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws