Racing Wings ondersteunt Belgische teams in de Dakar Classic

Dit jaar zal voor het eerst een parallelle wedstrijd georganiseerd worden waarbij teams kunnen starten met wagens en vrachtwagens uit het verleden. Deze wedstrijd zal min of meer dezelfde route volgen met dezelfde start- en stopplaatsen, echter zal men niet racen om de snelste tijd te rijden. Men zal in deze categorie een tijd krijgen bij de start en deze zal zo goed mogelijk moeten benaderd worden. 24 teams gaan de strijd onderling aan.In deze categorie zien we heel wat Belgen aan de start verschijnen, hieronder een overzicht:

Emanuel Eggermont – Edouard De Braekeleer: (201)

Een volledig Belgisch team achter het stuur van een Volkswagen Apal Buggy V8, ondersteund door Racing Wings. Emanuel heeft reeds ervaring met de Dakar Rally, zijn eerste wedstrijd beleefde hij als monteur om na twee jaar de rol van co-piloot op te nemen van Didier Monseu. In 2012 ging hij het avontuur aan om zelf achter het stuur plaats te nemen en dat werd voorlopig dus ook zijn laatste wedstrijd.

Sara Carmen Bossaert: (202)

Sara zal de Amerikaanse Amy Lerner navigeren in een tot de verbeelding sprekende Porsche 911, waarmee ze de Rothmans Porsche van René Metge uit de Dakar van 1984 wil eren. Ze kocht de Porsche bij Stephane Henrard hier in België. Het idee om deel te nemen ontstond tijdens de lockdown en al snel volgde een inschrijving. Sara heeft geen ervaring in het navigeren maar verdiepte zich de voorbije periode in deze materie. Hun doel is het podium!

Credits: A.S.O./Nicolas Prado

Benoit Callewaert – Ghislain Morel: (204)
Tweede volledig Belgische team die van start gaat in een Volkswagen van Racing Wings.

Didier Monseu – Niels Lescot – Edouard Fraipont: (251)

Het Belgische truck team zal ondersteuning bieden aan het voltallige Wings Team tijdens deze editie. Didier kocht deze vrachtwagen in 2001 en nam ermee deel aan de Dakar toen. Ter gelegenheid van de Classic werd de achtwieler terug op punt gezet en gaat men het avontuur aan. Hij zal genaivgeerd worden door Niels Lescot, mechanicien van dienst is Edouard Fraipont. Het zal geen eenvoudige opgave worden gezien ze ondersteuning dienen te geven aan meerdere wagens.

Foto’s: FB Racing Wings
Foto Porsche: A.S.O./Nicolas Prado

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws