De Belgen in de Dakar Rally 2021

Een aantal landgenoten gaan de strijd en de uitdaging aan binnenkort, we geven jullie graag een overzicht.

Bij de wagens:

Tom Colsoul:

Tom zal opnieuw zijn uiterste best doen om de Nederlander Bernard Ten Brinke foutloos doorheen de proeven te loodsen. Het duo neemt net zoals zoals vorig jaar deel in de Toyota Hilux Overdrive, dit met nummer 306 op de deuren. Tom heeft tonnen ervaring met navigeren in de woestijn: 9 keer nam hij deel met het truck team de Rooy, met twee podiumplaatsen en meerdere snelste tijden op de proeven. In 2015 maakte Tom de overstap naar de wagens, hij navigeerde ten Brinke en Przygonski. Vorig jaar eindigde hij samen met Bernard zevende.

Fabian Lurquin:

Fabian neemt plaats in wagen nummer 308, hij zal Mathieu Serradori navigeren in de Century CR6 van SRT Racing. Zijn zesde deelname wordt het, in 2012 was Fabian co van Erik Wevers. Zijn beste resultaat behaald hij in 2007, een zestiende plaats naast Monterde.

Alexandre Leroy:

Een eerste deelname voor Alexandre die het stuur neemt van wagen 348, een Century CR6 van SRT Racing. Hij omschrijft zijn deelname als een jongensdroom die uitkomt. De Fransman Nicolas Delangue, waarmee hij al 35 jaar bevriend is, wordt zijn co. Hun ambitie: uitrijden van de wedstrijd zou top zijn.

Erwin Imschoot / Olivier Imschoot:

Hij noemt zichzelf een gentleman driver, de 62 jarige Erwin, een Gentenaar die samen met zijn zoon aan de vooravond staat van een enorm avontuur. Erwin heeft een kart verleden op Europees niveau. Zijn eerste ervaring met het zand beleefde hij in een oude Mini Moke van het Belgische leger. Onder het motto, het is nu of nooit gaan ze van start in de Optimus MD van MD Rallye Sport met nummer 364 op de deuren.

Bij de motoren:

Walter Roelants:

De enige Belg op een motorfiets die de uitdaging aangaat op de Husqvarna FR 450 Rally. Zijn deelname heeft maar één doel, geld inzamelen voor de vereniging To Walk Again. Deze vereniging zet zich in voor mensen met een fysieke beperking en volop willen genieten van hun eigen kunnen. De zoon van Walter, Joël Roelants, kwam zes jaar geleden ten val tijdens de GP Italië. Hij raakte verlamd vanaf zijn borst voor de rest van zijn leven. To Walk Again is een belangrijke schakel in het revalidatieproces van Joël; Alle info kan je hier lezen. We wensen Walter alle succes van de wereld toe! (nummer 69)

Bij de vrachtwagens:

Jan Van Der Vaet:

Iemand met ervaring, zijn negende deelname reeds. Jan zal de Nederlander Pascal De Baar navigeren, het team wordt vervolledigd met Stefan Slootjes als mecanicien. In het verleden was onze landgenoot reeds navigator voor Stacey, Rotsaert, Loprais, Kuipers en Bezemer. Het team gaat van start met de Renault K520 van het Riwald Dakar Team. (nummer 515)

Dave Berghmans / Bob Geens:

Dave neemt het stuur in handen van de truck met nummer 541 op de deuren, een Iveco Trakker van het Overdrive Toyota Team. Het is zijn vierde deelname, dit jaar is de enigste missie het assisteren van het Overdrive Toyota Team. Hij zal bijgestaan worden door Bob Geens, samen reden ze ook al in Zuid Amerika. Vorige jaar moesten ze de wedstrijd staken nadat ze zich hadden vastgereden terwijl ze een gecrashte Toyota wilden helpen.

Foto’s: Willy Weyens Dakar 2020

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws