Carlos Sainz reed zich vandaag verloren in de Empty Quarter

Nasser Al-Attiyah heeft vandaag zijn tweede* overwinning beet in de Toyota, hij was 2min27 sneller dan zijn teamgenoot Henk Lategan. Stéphane Peterhansel reed de derde tijd in de Mini maar verloor wel 4min05. (*proloog niet meegerekend)

Drama vandaag voor Carlos Sainz vandaag, na 156 kilometer ontstond er twijfel welke route er diende gevolgd te worden. Jammer genoeg voor de Spanjaard werd de verkeerde route genomen wat hem meer dan 2 kilometer deed afwijken van het juiste traject. Kostbare tijd werd verloren, 21ste plaats en een verlies van 31min02! Het was niet alleen Carlos Sainz die de weg kwijt was, ook Al-Rahji had serieuze problemen om de juiste richting te vinden, hij verloor 1u27.

Nog slechter nieuws voor Bernard Ten Brinke en Tom Colsoul die op weg waren naar een toptijd, zij rolden in hun Toyota. Game over voor het team helaas.

Het leider in het klassement na deze proef blijft Stéphane Peterhansel voor Nasser Al-Attiyah. Het verschil tussen beide heren bedraagt 5min09, in Dakar termen penauts dus. Derde plaats is in handen van Mathieu Serradori met een achterstand van 26min21. (STAND)

Foto: A.S.O./DPPI/J.Delfosse

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws