Veertiende tijd voor Van Loon in lastige etappe

Na opnieuw een lastige etappe in de Dakar Rally staan Erik van Loon en Sébastien Delaunay tevreden aan de finish. Ondanks drie stops – vanwege een lekke band en het helpen van twee andere Toyota-rijders, een aanlopend achterwiel en wat stof noteren zij de veertiende tijd in de loop rondom Wadi Ad-Dawasir.

“Er is echt veel gebeurd vandaag,” vertelt Van Loon. “We hadden in de eerste tweehonderd kilometer last van een aanlopend achterwiel. In de neutralisatie zagen we dat de schraper klem zat tussen de remklauw en de velg, dat hebben we gefixt en daarna hebben we goed gereden. We zijn gestopt bij Yazeed om hem een extra wiel te geven, daarna reden we zelf lek en we zijn gestopt bij Bernhard en Tom om te kijken hoe het met hen was na hun crash. Maar, we zijn aan de finish en als je kijkt naar wat er is gebeurd dan zijn wij tevreden. Sébastien heeft foutloos genavigeerd vandaag!”

In de eerste twee dagen ontbrak het Van Loon en Delaunay aan geluk, vandaag hadden zij dat wel. “We maakten een megajump met 170 kilometer per uur, ik dacht op dat moment dat dit het einde was van onze Dakar. Daar hebben we echt geluk gehad, morgen hopen we er wederom bij te zitten.

Foto: Van Loon Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws