Denis Dupont naar Amerika en Canada

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging, een nieuwe wagen en een nieuw kampioenschap, maar nog steeds met hetzelfde doel. Zo kondigde Denis Dupont vandaag in de late namiddag aan dat hij dit jaar het volledige kampioenschap van de IMSA Michelin Pilot Challenge, dat 10 races telt, zal rijden en dit aan het stuur van een Hyundai Veloster TCR. Betreffend kampioenschap wordt zowel in Amerika als in Canada gereden.

“Schitterend nieuws natuurlijk, ik ben dan ook zeer blij om het komende seizoen voor Hyundai Motorsport te racen in het familieteam van Rory Van Der Steur, met wie ik de wagen deel, en ik kan niet wachten om zowel de wagen als het team beter te leren kennen,” laat Denis weten.

Lang zal onze landgenoot, die nu in Montreal woont, daar niet meer op moeten wachten want van 22 tot 24 januari is het al zover tijdens de ‘ROAR before the Rolex 24 (Daytona)’.

Kalender Michelin Pilot Challenge:

22-24 januari: ROAR before the Rolex 24 (Daytona)

27-31 januari: Daytona
17-20 maart: Sebring
14-16 mei: Mid-Ohio
24-27 juni: Watkins Glen
02-04 juli: Mosport
16-17 juli: Lime Rock
06-08 augustus: Road America
20-22 augustus: VIR
10-12 september: Laguna Seca
06-09 oktober: Road Atlanta

Persbericht (bewerkt) en foto’s met dank aan Denis Dupont.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws