PK Carsport met BMW M2 CS naar 24 uur van Dubai

De autosportjaargang 2020 zit er amper op, maar het nieuwe seizoen staat al in de startblokken. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari werken Bert en Stienes Longin samen met Peter Guelinckx en Stijn Lowette de 24 uur van Dubai af, met een BMW M2 CS Racing uit de ateliers van PK Carsport. En dat zal niet zonder ambitie gebeuren!

In Dubai wordt half januari de 15de editie van de etmaalrace afgewerkt. De wedstrijd uit de 24H Series wist zich het afgelopen decennium een stevige reputatie op te bouwen, en het startveld, meer dan 50 wagens sterk, is dan ook niet min. Bij de deelnemers dit jaar ook de #208 BMW M2 CS Racing van PK Carsport.

“Ik houd uitstekende herinneringen over aan de Dubai Autodrome”, stelt teambaas Anthony Kumpen. “In onze FIA- GT dagen stonden Bert en ik hier een paar keer op het podium. De 24 uur reden we er nog niet, maar ik vermoed dat we in andere wedstrijden voldoende ervaring in de enduranceracerij hebben opgedaan”, klinkt het met een fijn lachje.

Het humeur is opperbest bij de PK Carsport-troepen, dat moge duidelijk zijn. Ook al omdat de BMW M2 CS een meer dan degelijke bolide is. “We hebben al een aantal races met die auto achter de rug”, legt Kumpen uit. “Zowel in de Dutch Supercar Challenge als in de Belcar bleek het een betrouwbare wagen te zijn. Het is nog een beetje afwachten hoe sterk de concurrentie in onze TCX-klasse zal zijn (met o.a. een aantal Ginetta’s, red.), maar ik ben er zeker van dat we om de zege kunnen strijden.”

Geen magere ambities voor een rijderskwartet dat bestaat uit twee ervaren rijders – vader en zoon Longin – en twee bijna-rookies, de sportieve ondernemers Peter Guelinckx en Stijn Lowette. “Voor mij wordt het zelfs mijn allereerste 24 uurs-race”, stelt Guelinckx met een brede glimlach. “Maar ik kan me geen betere omstandigheden dromen dan deze. Met Anthony en Bert kan ik beroep doen op een immense ervaring in races van lange adem, en ook de vakkennis van PK Carsport is een grote troef.”

Guelinckx werd afgelopen seizoen ook degelijk gecoacht door de tandem Kumpen-Longin. “Ik heb een heel goede voorbereiding achter de rug, ja. Met de BMW werkte ik al vier races af. Het is in vergelijking met het vorige model een échte race-auto geworden, en ook een machine waar een gentlemen driver een goed ritme kan mee aanhouden.”

Op zijn ambities wil Guelinckx geen precies cijfer plakken, maar toch… “Ik hou wel van de olympische gedachte, maar we zijn er niet om de hoop te vullen”, geeft hij grif toe. “Ik zou heel graag zien dat we in Dubai hoog kunnen eindigen. Aan de andere kant: ‘To finish first, first you have to finish…”

Stijn Lowette heeft er wel al een 24 uur op zitten – die van Zolder in 2019 – maar ook voor hem wordt het een stap in het onbekende. “Ik wou aanvankelijk met mijn Porsche in Dubai starten, maar toen Peter me het voorstel deed om bij hen in te stappen, was ik onmiddellijk verkocht”, geeft Lowette toe. “De BMW is een heel handelbare auto en ik rijd met kerels waar ik het heel goed mee kan vinden. Het ideale plaatje, kortom. Het zal in het begin nog wat wennen worden, zowel aan de auto als aan het circuit, maar ik denk dat we binnen onze klasse wel degelijk op een podium mogen mikken.”

Voor Bert en Stienes Longin wordt het ook een eerste deelname aan de 24 Uur van Dubai. “Ik heb wel wat ervaring met het racen met de BMW, maar voor mijn vader wordt het een eerste keer”, stelt Longin jr. “Het is inderdaad voor het eerst sinds lang dat ik zal racen met een wagen die niet tot de snelste klasse behoort”, vult Bert Longin grijnzend aan. “Ik zal toch maar wat in de spiegels kijken dan. Zonder grapjes, ik vermoed dat het een mooie uitdaging wordt, maar we beschikken over alle elementen om een goed resultaat neer te zetten.”

De kwalificaties voor de 24 Uur van Dubai worden op donderdag 14 januari afgewerkt, de race start ’s anderendaags om 15 uur lokale tijd. Zowel de kwalificaties als de hele 24 uur zijn live te volgen op het YouTube- kanaal van de 24H Series.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws