Peterhansel houdt stand

337 kilometer van Wadi Ad-Dawasir naar Riyadh, geen enkel probleem voor Nasser Al-Attiyah in zijn Toyota. Hij was 11s sneller dan Stéphane Peterhansel in de Mini, de Fransman behoudt de leiding in het algemene klassement. Henk Lategan liet zich vandaag opnieuw opmerken met een derde tijd op slechts 1min30 van zijn teamgenoot Nasser.

Op plaats vier en vijf zien we twee ex WRC piloten, Sébastien Loeb en Carlos Sainz. Loeb eindigde vierde op 2min36 terwijl Sainz op plaats vijf 2min56 moest toegeven. De Spanjaard reed nochtans een sterke etappe maar moest op het laatste stuk toch wat tijd toegeven. Grootste verliezer vandaag is Mathieu Serradori, hij verloor 25min48 na verloren gereden te zijn. Hierdoor is hij zijn derde plaats in het klassement kwijt.

Het klassement dan, Stéphane Peterhansel blijft aan de leiding met 4min58 bonus op Nasser Al-Attiyah. Carlos Sainz staat terug op het podium, echter op 36min19 van zijn teamgenoot. Vierde plaats is in handen van Sébastien Loeb, 48min14 verwijdert van de eerste plaats. Henk Lategan mag de top vijf afsluiten. (UITSLAG)

Foto: A.S.O./A.Vincent/DPPI

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws