Recordpoging elektrische racewagen KdG op Circuit Zolder

Binnenkort doet een elektrische racewagen van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) en Electric Racing Academy (ERA) een gooi naar het elektrisch ronderecord op het circuit van Zolder. Onderzoekers van het expertisecentrum Duurzame Mobiliteit van KdG en van ERA ontwikkelen deze racewagen samen.

Het expertisecentrum Duurzame Mobiliteit werkt samen met de Electric Racing Academy (ERA) aan de ontwikkeling van de ERA Sports Class racewagen. ERA is de organisatie achter het ERA Championship, een nieuwe competitie met elektrische racewagens. Dankzij deze nieuwe competitie ontstaat er voor het eerst een toegankelijke instapklasse naar een elektrische racecompetitie voor zowel racepiloten als technisch personeel.

De competitie is dus een opstap-platform voor talentvolle jonge piloten. Daarnaast is het ook een enorme stimulans voor de technische innovatie van elektrische wagens op de racebaan. ERA werkt op die manier aan een duurzamere toekomst voor de autosport, een belangrijke stap, ook voor de algemene mobiliteit.

Vanaf het najaar 2021 vinden ERA Championship-races plaats op iconische racecircuits in Noord-Europa, waaronder ook Circuit Zolder. In aanloop naar deze races vindt dit voorjaar alvast de recordpoging plaats van ERA en KdG voor het elektrisch ronderecord. “We hopen zo investeerders en raceteams warm te maken voor dit verhaal”, vertelt Kris Martens, hoofd van het expertisecentrum.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws