Carlos Sainz won vandaag de zesde rit

Yazeed Al Rajhi reed een knappe tweede tijd vandaag in de Overdrive Toyota, hij moest echter wel 4min03 toegeven op de winnaar van vandaag, Carlos Sainz. De Spanjaard gaf het volle pond vandaag en won zo zijn tweede proef van deze editie.

Het duel tussen Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel gaat onverminderd verder, beide heren houden elkaar in het vizier. Nasser was vandaag 18s sneller dan zijn Franse concurrent in de Mini.

Sébastien Loeb zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, na het tijdsverlies gisteren was het vandaag helemaal miserie. Na 97 kilometer brak de ophanging en moest de Fransman wachten op assistentie. Zijn teamgenoot Nani Roma reed een zevende tijd op 19m33.

Peterhansel blijft aan de leiding, zijn voorsprong op Al-Attiyah bedraagt 5min53. In een normale rally zouden we zeggen, de wedstrijd is gereden. Tijdens de Dakar dus helemaal niet, we zijn pas halverwege! Carlos Sainz blijft op plaats drie en knabbelde wat van zijn achterstand af, hij volgt echter nog steeds op 40min39.

Foto: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws