Nasser Al-Attiyah houdt er de spanning in, Loeb out

Terug een overwinning vandaag voor de Toyota met het nummer 301 op de deur, aan het stuur Nasse Al-Attiyah. Hij was 52s sneller dan Carlos Sainz, echter belangrijker hij was ook 3min03 sneller dan Stéphane Peterhansel.

Sterke prestatie vandaag van het Abu Dhabi Racing-team met de duo’s Cyril Despres / Mike Horn en Sheikh Khalid Al-Qassimi / Xavier Panseri. Al-Qassimi reed naar een vierde tijd vandaag, zijn teamgenoot Cyril Despres reed naar een vijfde tijd. Deze laatste is trouwens volop bezig met het verzamelen van zoveel mogelijk gegevens voor de ontwikkeling van een waterstof-brandstofcel-aangedreven voertuig.

Sébastien Loeb heeft vandaag de handdoek in de ring gesmeten, na de zoveelste lekke band en een assistentietruck die ook te kampen had met mechanische problemen was de maat vol voor het Franse duo. Na een eigen herstelling te hebben uitgevoerd reden ze met hun Hunter via de gewone wegen terug naar het servicepark waar ze het team op de hoogte brachten van hun beslissing.

In de algemene stand is het verschil tussen de nummers 1 en 2 teruggebracht tot op 4min50. Nasser Al-Attiyah is begonnen aan een missie, de eerste plaats overnemen van Stéphane Peterhansel, zoveel is duidelijk. Carlos Sainz blijft derde op 38min55. (stand)

Foto: Foto: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws