Renties Ypres Rally Belgium van 13 tot 15 augustus 2021

Nadat vorige week officieel werd aangekondigd dat de Renties Ypres Rally Belgium dit jaar mee zal tellen voor het FIA World Rally Championship, is nu ook de datum van het evenement gekend. De Renties Ypres Rally Belgium zal verreden worden van 13 tot 15 augustus 2021.

Het vergde enig puzzelwerk en overleg met diverse betrokken partijen en met organisatoren van andere motorsportevenementen op die datum, maar de beslissing is genomen: de Renties Ypres Rally Belgium gaat op vrijdag 13 augustus van start en de winnaar van de allereerste Belgische manche van het FIA World Rally Championship zal op zondag 15 augustus gehuldigd worden op het finishpodium.

Ook de Stad Ieper is bijzonder trots dat ze het FIA World Rally Championship mag verwelkomen. “Toen we vorig jaar in oktober noodgedwongen, door de gezondheidscrisis, de editie van 2020 moesten annuleren, was dat een serieuze opdoffer. We zijn heel blij en trots dat we dit jaar dan toch de kans krijgen om het FIA World Rally Championship te ontvangen in onze stad. Het vergde wel wat puzzelwerk om een geschikte datum te vinden, maar na overleg met alle partijen zijn we op het weekend van 13-15 augustus gekomen. Voor het toerisme is dit een enorme boost, want hiermee zetten we Ieper internationaal in de kijker. Vorig jaar stroomden de reserveringen voor overnachtingen massaal binnen en dat zal dit jaar ongetwijfeld nog meer zijn met deze datum in volle zomer,” aldus Diego Desmadryl, de Schepen van Economie, KMO, Toerisme en Evenementen van de Stad Ieper. 

“Voor ons als organisatie is het een prachtige datum, want voor veel mensen is het een verlengd weekend en we vallen midden in de schoolvakantie. Bovendien is deze datum ook ideaal voor het Circuit van Spa-Francorchamps, waar twee weken later de GP Formule 1 op het programma staat.” vertelt Jan Huyghe namens organisator Club Superstage. 

Ook Burgemeester Emmily Talpe is verheugd: “Nu de vaccinatiecampagne uit de startblokken is geschoten, koesteren we goede hoop dat er deze zomer meer mogelijk zal zijn. Samen met vele anderen kijk ik alvast uit naar opnieuw een rallyweekend in onze stad. Dat de rally als WK-manche zal doorgaan, de eerste ooit in ons land, is een bekroning van een nauwe samenwerking tussen de organisatie en stad Ieper, ondertussen al meer dan 50 jaar lang. We zijn zeer vereerd gaststad te mogen zijn. Het zal bovendien een mooie promotie zijn voor Ieper, zowel in het binnen- als in het buitenland.”

Een gouden raad: wacht niet te lang met je trip naar Ieper te plannen!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws